WhatsApp staat groepsgesprekken tot 30 personen toe

WhatsApp Messenger is geüpdatet voor de iPhone en staat het voortaan toe om dertig mensen toe te voegen aan een groepsgesprek, in plaats van de eerdere twintig. Lange tijd bleef WhatsApp steken op slechts elf deelnemers.

WhatsAppGoed nieuws voor schoolklassen en sportteams waar de alumni nog aankleven: WhatsApp Messenger heeft het aantal deelnemers dat mag deelnemen aan een groepsgesprek, verhoogd van 20 naar 30 personen. Met dat aantal loopt de onstuitbaar populaire instant messaging dienst niet langer achter op de concurrentie, zoals het Nederlandse eBuddy XMS. Ook in bestaande groepsgesprekken moet het geen moeite kosten om tien personen extra uit te nodigen.

Afgelopen donderdag kwam aan het licht dat WhatsApp Messenger behalve op Android-telefoons, ook op de iPhone is af te luisteren. We schreven daarover, in technische bewoordingen:

Nu blijkt dat ook de iOS-versie van WhatsApp gemakkelijk is af te luisteren. Op Android gebruikt de app het omgedraaide IMEI-nummer van gebruikers als wachtwoord. De applicatie op de iPhone gebruikt hetzelfde mechanisme, maar berekent de MD5-hash aan de hand van het MAC-adres. Daarmee loop je misschien nog wel grotere risico’s dan bij de Android-app, omdat het MAC-adres eenvoudig te sniffen is als meerdere mensen gebruik maken van hetzelfde Wi-Fi-netwerk.

Het is niet bekend of die beveiligingskwestie is verholpen in de laatste WhatsApp-update. Er wordt in ieder geval geen melding van gemaakt in het changelog van de App Store-omschrijving. WhatsApp-versie 2.8.4 lijkt dus louter grotere groepsgesprekken te introduceren.

Downloaden: WhatsApp Messenger (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 september 2012, 11:48
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen beveiliging, gratis sms'en, groepsgesprek, instant messaging, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.