WhatsApp krijgt nieuwe functie groepschat

WhatsApp heeft een kleine update gekregen met een nieuwe functie: groepschat. Daarmee kun je met maximaal 5 vrienden chatten over een bepaald onderwerp.

whatsapp messengerWhatsApp staat al weken bovenaan in de lijst van bestverkochte iPhone-apps. Dat komt misschien, omdat je met de app berichtjes kunt sturen tussen meerdere platformen: iPhone, BlackBerry, Nokia en Android. Vandaag is er een update beschikbaar gekomen, met één nieuwe functie: groepschat. Je kunt met maximaal 5 anderen samen chatten over een bepaald onderwerp. Je vindt de groepschat op het tabblad waar je de eerder gevoerde chatgesprekken bekijkt. Trek je dit tabblad naar beneden (zoals je bij bij een refresh-actie gewend bent), dan verschijnt de nieuwe optie Groups in beeld.

nieuwe-whatsappJe kunt maximaal 5 contactpersonen toevoegen aan de groepschat. Na het invullen van een omschrijving van maximaal 25 tekens kan het chatten beginnen. Opmerkingen van elke persoon zijn duidelijk van elkaar te onderscheiden. De app toont de foto’s ook groter dan voorheen. WhatsApp Messenger vereist iOS 3.1 of hoger.

Mocht je met WhatsApp niet kunnen vinden wat je zoekt, dan zijn er genoeg alternatieven. Binnenkort komt daar nog eentje bij: de ontwikkelaar van BiteSMS werkt momenteel aan de applicatie TextFreek, waarmee je berichtjes kunt uitwisselen tussen IPhone, Android en BlackBerry. Net als bij WhatsApp betaal je niets voor het verzenden van een berichtje, omdat alles via je databundel gaat. De dienst zal worden geïntegreerd in BiteSMS op de iPhone, ChompSMS op Android en CrunchSMS op de BlackBerry. Berichten worden meteen verzonden, net als sms-berichtjes. Er komt ook een native-applicatie voor de App Store.

Downloaden: WhatsApp (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2011, 18:12
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.