World of Goo HD een dag lang afgeprijsd naar 79 cent

World of Goo HD is tijdelijk afgeprijsd: een dag lang betaal je maar 79 cent in plaats van de originele prijs van 7,99 euro.

world of goo ipadWorld of Goo HD is uitgegroeid tot een van de bekendste games op het iPad-platform. De game won al diverse prijzen en is populair bij reviewers en gebruikers. Mocht je de game nog niet hebben gekocht, dan is vandaag je kans: de game is een dag lang voor €0,79 te koop en dat is een flink korting op de originele prijs van €7,99. Wie meer wil weten over deze game, kan terecht op het officiële blog van ontwikkelaar 2D Boy.

Zij leggen in een blogposting uit hoe de ontwikkeling van de iPad-applicatie is verlopen. 2D Boy was oorspronkelijk van plan om de game op de iPhone uit te brengen, maar kreeg dat niet goed voorelkaar. Daarom besloten ze om zich op de iPad te focussen, toen deze op de markt kwam. Je leest in de blogposting over het ontwikkelen en de marketing van de game, de timing om de game uit te brengen en de keuze om de prijs later te verlagen naar €3,99.

2D Boy vergelijkt de iPad-markt ook met die van de console en pc-games, waar ze eerder ervaring mee hadden. De iPad-versie verkocht het snelst van allemaal, in aantal exemplaren en omzet. Bij WiiWare verkochten ze in 31 dagen 68.000 stuks, bij Steam 97.000 stuks en op de iPad 125.000 stuks. De ontwikkelaars zijn vooral verbaasd dat het lukte om zoveel exemplaren te verkopen op een platform dat nog geen jaar oud is.

Downloaden: World of Goo HD (€0,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2011, 17:20
Categorie Games
Onderwerpen game, ipad, muziek, world of goo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.