WhatsApp-concurrent Line kan binnenkort bestanden uitwisselen met pc

Line voor de iPhone, een concurrent van WhatsApp, heeft een sloot meer opties gekregen en kan binnenkort bestanden uitwisselen met de pc.

LINE iPhone WhatsApp concurrentHij is hier niet heel erg bekend, maar in het Oosten van de wereld kan je er als smartphonegebruiker moeilijk omheen: Line. De WhatsApp-concurrent is vandaag voorzien van een update die een aantal nieuwe functies aan de applicatie toevoegt, maar vooral een interessante aankondiging doet. Binnenkort wordt het mogelijk met de applicatie bestanden te versturen vanaf de pc-versie, die door mobiele gebruikers kunnen worden geopend. Het gemis van ondersteuning vanaf het web of computers, wordt vaak opgeworpen als minpunt aan WhatsApp en andere concurrenten.

Line gratis bellen en berichten sturenWanneer de integratie met het versturen van pc-bestanden werkelijkheid wordt, is nog niet bekend. Het spannende nieuws van de app-update beperkt zich voorlopig tot wat andere punten. Zo kan je audio-opnames nu tussentijds stoppen en annuleren, maar als je ze opgenomen hebt, kan je ze ook meteen doorsturen naar meerdere groepschats waar je in zit. Er is een andere nieuwe mediamogelijkheid: je kan alle verstuurde en ontvangen foto’s in een groepschat in een lijst zien. Wat betreft de integratie van die functie, loopt Line achter op WhatsApp die de functie al lang heeft.

In Line versie 3.6.0 kan je voor het eerst verder gaan met het eerste ongelezen bericht in een groepschat, in plaats van meteen naar het laatste bericht in een conversatie te gaan. Verder is er meer ondersteuning voor je persoonlijke profielpagina, je zogenoemde timeline. Daarin kan je nu URL-links plaatsen en stickers dumpen. Stickers blijven een prominent onderdeel van deze WhatsApp-concurrent. Na de update zijn er twintig nieuwe schermvullende Line-personages voorhanden in de app.

Zaterdag bespraken we de gloednieuwe WhatsApp-achtige applicatie MessageMe. Die lijkt al dan niet verrassend enige voet aan de grond te krijgen in de Nederlandse App Store en staat momenteel zelfs in de top tien meest gedownloadde gratis apps. In die variant is het bijzonder dat je elkaar YouTube-video’s kan sturen en de app als walkietalkie kan gebruiken. De specialiteit van Line, naast stickers, is dat je er elkaar ook gratis mee kan bellen.

Downloaden: LINE (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2013, 17:02
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen instant messaging, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.