Drive Mode: bestemming inspreken en navigeren met iPhone-app

Met Drive Mode voor de iPhone kan je een bestemming inspreken en er naartoe navigeren met Google Maps, Apple Maps of Waze. Helemaal gratis.

Drive Mode iPhone navigeren met stemDe iPhone-app Drive Mode heeft een update gekregen waardoor hij nu ook in het Nederlands werkt. Dat is aardig als je regelmatig in de auto zit en de telefoon als navigatiesysteem gebruikt. Met de applicatie kan je je verkeersbestemming namelijk inspreken. Als de applicatie een resultaat heeft gevonden, word je doorgestuurd naar de navigatie-app van voorkeur. Momenteel kan je daarbij onder andere kiezen uit de populaire navigatie-apps Apple Maps, Google Maps en Waze.

De instelling voor je navigatie-app bepaal je in het instellingenmenu van Drive Mode, en dus niet nadat je een bestemming hebt ingesproken. Dat bespaart weer een tik op het beeld. Als je ingesproken bestemming is gevonden, zie je een kleine laadanimatie onderin beeld die enkele seconden de tijd geeft om niét naar de navigatie-app te gaan – iets dat je wil gebruiken bij een onjuiste bestemming. Laat je hem uitrazen, dan springt Drive Mode automatisch naar Apple Maps, Google Maps of Waze. Als je zoekopdracht meerdere resultaten oplevert, tik je een bestemming van voorkeur aan of spreek je opnieuw in. Drive Mode raadpleegt Google voor de zoekresultaten, ongeacht welke navigatie-app je vanuit de app gebruikt. Het verwerken van de ingesproken opdrachten is indrukwekkend. In onze testsessie vindt hij keer op keer het adres dat we zoeken.

Drive Mode zoeken met stem navigatie iPhone Drive Mode stemnavigatie opties iPhone

Standaard stuurt Drive Mode je door naar de gratis navigatie-app Waze en dat heeft een goede reden. Die applicatie neemt als enige van de drie toepassingen je opdracht blindelings aan en zo kan je meteen turn-by-turn naar je bestemming worden genavigeerd. In Apple Maps zie je eerst een scherm met een suggestie van de route die je moet bevestigen, in Google Maps tik je eerst op een van de meerdere routes naar je bestemming. Het zijn minder handige oplossingen om vanuit de auto zo handsfree mogelijk te werken, maar in de praktijk gebruik je natuurlijk al snel de navigatie-app die je het betrouwbaarst of handigst acht. Of de prettigste stem heeft.

Drive Mode is een handig uitgangspunt voor navigeren met de iPhone vanuit de auto. De precisie waarmee de applicatie in onze testsessie de goede bestemming vindt, maakt de app een prima handsfree oplossing voor het intypen van bestemmingen in andere navigatie-apps.

Downloaden: Drive Mode (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2013, 15:49
Categorie Navigatie
Onderwerpen apple maps, google, Navigatie, waze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.