Sport-app Endomondo voorzien van competitieve uitdagingen

Endomondo Sports Tracker voor de iPhone is voorzien van competitieve uitdagingen waarvoor je je kan inschrijven. Soms win je er prijzen mee.

Endomondo Sports Tracker Pro iPhoneDe gratis en betaalde versie van de sport-app van Endomondo zijn voorzien van uitdagingen. Dat is de enige, maar grote nieuwigheid die versie 8.1.0 van de app met zich meebrengt. Je kan je voortaan inschrijven voor uitdagingen in de applicatie, waarna je op de proef wordt gesteld om je grenzen te verleggen. De uitdagingen zijn uiterst competitief in opzet: het gaat niet om het halen van een bepaald doel, maar om het hoogste doel te behalen. Daartegenover staat wel dat je er soms prijzen mee kan winnen.

Een paar van de uitdagingen die de komende twee weken actief zijn: ‘Verbrand zoveel mogelijk calorieën in maart’, ‘Fiets zoveel mogelijk in maart’, ‘ren zoveel mogelijk kilometers met vrienden’ en ‘verbrand 500 calorieën per dag’. Ze leveren niet allemaal een prijs op, en sommige uitdagingen luiden ook ongeveer hetzelfde – maar er zijn genoeg uitdagingen waaraan je jezelf kan onderwerpen. Je kan de lijst bovendien filteren op sport en type: meeste kilometer, meeste workouts, eerste om een bepaald aantal kilometer te bereiken, meeste calorieën verbranden, meeste actieve minuten en snelste over een afstand.

Endomondo Sports Tracker menu Endomondo Sports Tracker challenges

Omdat de uitdagingen al een tijd lang actief zijn op de website van Endomondo, is nu al te zien dat er erg fanatiek omgesprongen wordt met de uitdagingen. De leaderboards staan vol met gevestigde scores en elke uitdaging heeft ook een pagina waarop gebruikers (massaal) berichten achterlaten. Je kan zelf ook meepraten nadat je je hebt aangemeld voor een uitdaging. Het feit dat de uitdagingen op webteksten zijn gebaseerd, zie je helaas ook terug in het uiterlijk van de teksten. Ze zijn soms wat warrig en opsommingen lopen niet altijd mooi. Aanmelden en daadwerkelijk aan een uitdaging beginnen, is echter nog nooit zo’n korte klap geweest als met de iPhone-app.

Downloaden: Endomondo Sports Tracker PRO (€4,49, zonder reclame, met hartslag, weer, grafieken, stappenteller, intervaltraining, jezelf verslaan, audio-aanpassingen, batterijzuinige modus, doelen stellen, iPhone, iOS 5.0+)
Downloaden: Endomondo Sports Tracker (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 maart 2013, 17:59
Categorie Gezondheid en fitness
Onderwerpen endomondo, hardlopen, sport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.