Webbrowser Dolphin komt naar de iPhone

Dolphin is een bekende Android-webbrowser, die nu ook voor de iPhone beschikbaar is. Met behulp van vingerbewegingen kun je makkelijk brossen, bijvoorbeeld door een i te tekenen als je iPhoneclub wilt bezoeken.

Dolphin Web BrowserDe naam Dolphin is geen onbekende onder Android-bezitters. De webbrowser is vrij populair op het platform, iets dat te danken is aan zijn unieke besturing. Met bepaalde vingerbewegingen geef je aan wat je precies wil doen, waardoor je zelden op specifieke knoppen moet drukken. Ontwikkelaar MoboTap heeft de browser nu ook uitgebracht voor de iPhone. Naast unieke besturing biedt Dolphin ook de nodige functies die hem een fijn alternatief op Safari maken.

Je kunt in Dolphin zelf vingerbewegingen instellen voor bepaalde websites. Wil je bijvoorbeeld makkelijk naar iPhoneclub browsen, dan teken je een i en associeer je deze met ons website-adres. Wanneer je deze letter op het tekenveld veegt, herkent Dolphin dat en word je doorgelinkt. Het is ook mogelijk om een beweging te linken aan bijvoorbeeld het verversen van een pagina of het openen van een nieuw tabblad. Handig, want hierdoor hoef je niet te priegelen met kleine knopjes of url’s.

Door van rechts naar links te schuiven verschijnt er een taakbalk aan de rechterkant van je scherm. Hiermee kun je webpagina’s de volledige schermgrootte laten gebruiken, downloads beheren en nieuwe vingerbewegingen instellen. Browserextensies, die je hier in de Android-versie normaal gesproken vindt, zijn helaas afwezig. Waarschijnlijk was het te lastig om deze door Apple’s App Store-beleid heen te krijgen. Een veeg van links naar rechts geeft je toegang tot je favorieten, die zoals verwacht aan de linkerkant van het scherm verschijnen.

Een Twitterknop naast je browserbalk laat je makkelijk gevonden pagina’s delen via sociale media. Druk er op en je krijgt een pagina te zien waar je een bericht kunt typen. De link wordt hier verkort aan toegevoegd. Hoewel je zou denken dat de knop zich beperkt tot Twitter, is het ook mogelijk om via deze pagina dingen op Facebook te zetten. Dolphin biedt ook tabbladen, een functionaliteit die we vaker zien terugkomen in alternatieve browsers voor de iPhone.

Downloaden: Dolphin (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2011, 10:50
Categorie Productiviteit
Onderwerpen safari, tabbladen, webbrowser

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.