Wall Street Journal, Nook en Kobo verwijderen zelf winkel in iPhone-app

De in-app winkels van Kobo, WSJ en Nook Kids zijn alledrie via een update verwijderd. Dit nadat Google Books opeens uit de App Store werd verwijderd, vermoedelijk wegens het schenden van Apple's nieuwe voorwaarden.

kobo boekenDe applicaties Kobo, WSJ en Nook Kids buigen voor Apple’s nieuwe algemene voorwaarden. Het is voor app-ontwikkelaars verboden om een in-app winkel aan te bieden die niet van Apple’s verkoopkanaal gebruik maakt en waarbij Apple 30% van alle omzet meepakt. De drie apps hadden een in-app winkel via hun eigen websites, maar dezen zijn in nieuwe updates verwijderd. Je kunt bij sommige apps nog buiten Apple kopen, maar niet in de app zelf.

Dit weekend werden Apple’s nieuwe voorwaarden opeens weer nieuws, toen Google Books uit de Amerikaanse App Store verdween. Een reden gaf Apple niet, maar de aanwezigheid van een in-app winkel die naar Google’s eigen site linkte ging tegen de nieuwe algemene voorwaarden in.

Kobo heeft de in-app winkel uit de app verwijderd.Nu hebben de Wall Street Journal, Nook en Kobo alledrie hun aanwezige web store uit de apps verwijderd via een update, waarschijnlijk om problemen met Apple te voorkomen. Dit betekent niet dat het kopen van content buiten Apple om niet meer mogelijk is. Gekochte boeken in je browser zijn bijvoorbeeld nog te synchroniseren met de Kobo-app. Dit gaat hand in hand met Apple’s gewijzigde voorwaarden in juni, waarin alleen de daadwerkelijke in-app winkel werd verboden. Het lezen van niet bij Apple gekochte boeken mag nog gewoon, zolang de winkel maar buiten de app is.

Amazon’s Kindle-app is het grootste mogelijke slachtoffer van Apple’s nieuwe voorwaarden, maar staat ondanks alles nog steeds ongewijzigd in de App Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 juli 2011, 12:09
Categorie Boeken
Onderwerpen facebook, google, kindle, wall street journal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.