Video Grabber

Review: Video Grabber, YouTube-video’s vanuit Safari op je iPhone opslaan

Video Grabber laat je YouTube-video's downloaden zonder Safari te verlaten. Hiervoor gebruikt de app een slimme, onduidelijke extensie.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Video GrabberEen YouTube-video op je iPhone downloaden? Het kan met de ene na de andere app in de App Store, maar het merendeel is toch best onhandig: je moet immers de YouTube-link kopiëren, de app openen en hem daarin plakken. Wat dat betreft is Video Grabber een stuk simpeler in opzet. Met behulp van een extensie kun je de video’s rechtstreeks in Safari downloaden.


De extensie voor Video Grabber kun je plaatsen in het deelscherm van Safari. Door onderin op de knop hiervoor te drukken en Video Grabber te kiezen, verschijnt een venster waarin alle YouTube-video’s op de huidige webpagina worden geladen. Met een druk op de knop kun je ze downloaden, waardoor ze in Video Grabber terechtkomen. Je kunt de video’s bekijken door de app te openen, maar het is ook mogelijk om ze automatisch naar de Foto’s-app te sturen. Naast YouTube ondersteunt de extensie ook videobestanden op andere websites.

Video Grabber: vooral onduidelijk

Hoe handig de extensie van Video Grabber ook klinkt: hij zit nogal onduidelijk in elkaar. Nadat je een video hebt aangetapt bevestigt de extensie met een pop-up dat het downloaden is gestart, maar daarna…gebeurt er niks. Je wordt weer naar Safari teruggebracht, zonder een duidelijk idee te hebben hoe je download op het moment precies verloopt. Er is geen voortgangsbalk die aangeeft wanneer de video binnen is, en totdat het proces is voltooid staat hij ook niet in je mediabibliotheek of de Video Grabber-app. Het is wachten tot de app een pushbericht stuurt, die je vertelt dat de video nu offline te bekijken is.

Video GrabberVideo Grabber extensie

Het onduidelijke downloadproces zou geen groot bezwaar zijn, ware het niet dat wij last hadden van een paar ongelukkige crashes. Door na het starten van de download te snel te tappen op de bevestigingsknop, leek bij ons de extensie te crashen en de download niet te starten. We kregen de extensie pas werkend door een paar seconden na de downloadstart op ‘OK’ te tappen. Omslachtig en verwarrend, vooral als je bedenkt dat de extensie bij zowel een crash als succesvolle download bijna hetzelfde doet. In beide gevallen verdwijnt het Video Grabber-venster uit beeld.

Conclusie Video Grabber review

Het idee dat achter Video Grabber schuilt is solide: het downloaden van YouTube-video’s rechtstreeks in Safari is ontzettend simpel en logisch, waardoor je video’s offline opslaat zonder omslachtige workaround. Het is daarom ook jammer dat de extensie in de praktijk niet heel handig werkt. Crashes en gebrek aan bijvoorbeeld een voortgangsbalk zorgen ervoor dat je nooit zeker weet of een video wordt gedownload, waardoor je de app niet snel zult vertrouwen.

Pluspunten

  • Makkelijker dan losse download-apps.

Minpunten

  • Onduidelijk of een video wordt gedownload.
  • Crashes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 januari 2015 om 12:43
Onderwerp
Categorie
Diensten
13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.