Viber terug in App Store: nu met gratis tekstberichten verzenden

Viber, een applicatie waarmee je gratis naar andere iPhone-gebruikers kan bellen en nu ook kan sms'en, is terug in de App Store na gebruikersproblemen. In deze nieuwe versie is vooral gefocust op verbeteren van de kwaliteit.

Viber iPhone appViber, een programma waarmee je gratis naar andere iPhone gebruikers kan bellen, is terug in de App Store en heeft als versie 2.0.1 een ingrijpende nieuwe functie. Net zoals in WhatsApp en PingChat! kun je er nu ook gratis berichten mee versturen naar anderen die het programma op de telefoon hebben geïnstalleerd. Daarmee is het een van de eerste apps op de iPhone waarmee je gratis kan bellen én berichten kunt versturen.

Versie 2.0 van Viber stond al even in de App Store, maar is daar gisteren uit verwijderd omdat sommige gebruikers last hadden van technische problemen. Dat legde de ontwikkelaar gisteren uit in de reacties op deze site. Tegelijk stond er alweer een nieuwe versie (met versienummer 2.0.1) klaar ter review en die is nu dus door Apple goedgekeurd. In versie 2.0 (of beter: 2.0.1) zijn verder de volgende wijzigingen doorgevoerd: meer visuele feedback bij uitgaande gesprekken, een fix voor de beruchte ‘stuck on answering‘ bug, duidelijker badges en een verbeterde herkenning van contacten die ook Viber hebben geïnstalleerd. Nieuw in 2.0 is ook dat je nu eenvoudiger vanuit de app je Viber-account kunt deactiveren en kunt heractiveren met een nieuw telefoonnummer. Daarnaast zijn nog andere wijzigingen doorgevoerd, die je in de updatetekst in de App Store kunt teruglezen.

Viber voor de iPhone is volgens de makers al meer dan tien miljoen keer gedownload, maar heeft in haar korte bestaan al voor een hoop opschudding gezorgd. In december 2010 maakten we een overzicht met veelgehoorde klachten over de app. Problemen van gebruikers waren vooral dat er toch belkosten in rekening werden gebracht (alleen met contactpersonen met het Viber-icoontje bel je gratis). Daarnaast zij de privacyvoorwaarden nogal omstreden. Zo behoudt Viber zich het recht op het inzien van je contactenbestand en kunnen ze zelfs gesprekken opslaan. Denk daar even aan voordat je Viber installeert.

Downloaden: Viber (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 maart 2011, 14:05
Categorie Diensten
Onderwerpen app store, privacy, skype, sms, viber

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.