Uber 2.0 app vernieuwd, nu met taxiritten in Amsterdam

De iPhone-app Uber heeft een update gekregen en werkt nu ook in Amsterdam. Met de app kun je een taxi bestellen en weet je vooraf wat de kosten zijn.

uber-iphoneDe taxi-app Uber heeft vannacht een update gekregen. De app heeft een nieuw uiterlijk gekregen, met een compleet redesign en duidelijker informatie over prijzen. Bovendien werkt de app nu ook in Amsterdam, de enige Nederlandse stad die momenteel wordt ondersteund. In de app kun je voortaan je bestemming invoeren en je krijgt dan meteen te zien hoeveel je moet betalen. En na de rit krijg je een gedetailleerde specificatie van de kosten. Uber is een zelfstandige taxidienst, die met privéchauffeurs probeert om de taxiwereld op z’n kop te zetten. De dienst was al actief in een aantal Amerikaanse steden en nu dus ook in Amsterdam.

Hoeveel taxi’s kun je als hipster vinden als je op maandagavond in Amsterdam verdwaald bent geraakt? We telden vier stuks, waarvan drie rondom het centrum. Het uitgangspunt van Uber is dat je niet zomaar in de taxi stapt, maar vooraf weet hoeveel je moet betalen. Je kunt zelf meekijken (of anderen laten meekijken) of de chauffeur wel de meest gunstige route neemt. Die route kun je trouwens in de nieuwste versie van de app gedetailleerder op de kaart zien. Inchecken op locatie kan ook meteen, dankzij de nieuw toegevoegde integratie met Foursquare.

Uber incasseert de ritprijs meteen van je creditcard, waarbij je geen fooi meer hoeft te geven. De rekening krijg je via e-mail en in de app. Het handige van het systeem is dat je precies kunt zien hoe ver de taxi’s van je verwijderd zijn en hoeveel tijd het kost om naar je toe te rijden. Ook kun je in alle steden waar Uber actief is gebruik maken van het systeem, zonder je opnieuw aan te melden. In Amerikaanse steden heeft Uber wel te maken met tegenslagen, want lokale taxibedrijven zijn niet blij met het alternatief en klagen over oneerlijke concurrentie.

Downloaden: Uber (gratis, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 december 2012, 9:42
Categorie Reizen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.