iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps

Tunecast: maak playlists van YouTube-video’s met Nederlandse app

Tunecast is een nieuwe iPhone-app van Nederlandse bodem waarmee je muziek van YouTube kan downloaden en die offline kan beluisteren in playlists. Helaas hebben die afspeellijsten geen opties verder.

Tunecast iPhone YouTube downloader headerAlsof de duivel ermee speelt. Op het moment dat YouTube-downloader TubeBox weer werkt, komt er ook een app van Nederlandse bodem waarmee je de video’s van het sociale netwerk kan bewaren om later, offline terug te luisteren. Tunecast van ontwikkelaar Score Media richt zich met name op het afspelen van muziek. Je kan opgeslagen nummers meteen toewijzen aan afspeellijsten die je in de app aanmaakt. De playlists blijven op de achtergrond doorspelen als je de app afsluit.

Tunecast YouTube-nummers opslaan iPhoneFeitelijk is Tunecast niet zoveel anders dan TubeBox, maar het giet het concept wel in een andere jas. Je komt meteen binnen op een zoekpagina met YouTube-resultaten en nummers die je er selecteert, beginnen meteen te spelen. Met de knop Play in Tunecast onderin beeld, zet je ze klaar voor offline gebruik in de app. Daarna kan je de opgeslagen video’s toewijzen aan een afspeellijst. Een overzicht van alle opgeslagen nummers zie je terug in het tabblad Music. Tussen Music en Playlists bevindt zich de knop waarmee je de afspeellijst benadert. Daardoor schuiven een play/ pauze-knop en de volgende en vorige-knoppen in beeld.

Een punt waarop Tunecast zich duidelijk onderscheidt van andere Youtube-downloaders, is het tabblad Social. Je kan de applicatie verbinden met je Facebook-account om een muur van nummers in verschillende genres te zien. Met een knop rechtsboven kan je zelf een genre kiezen. Volgens Score Media is de social-muur gebaseerd op een mix van het aantal views en likes dat een video heeft met de positie in de hitlijsten. Wij stuiten in onze testsessie wel op veel muziek die al een ruime tijd uit is.

TuneCast afspeelbalk onder nummersHelaas laat Tunecast juist steken vallen op een aspect dat zo goed uitgewerkt had moeten worden. Er zijn in de app maar weinig mogelijkheden om een afspeellijst naar je hand te zetten. Zo wordt de muziek binnen een playlist alfabetisch gesorteerd en heb je geen optie de volgorde van nummers zelf aan te passen. Sterker nog: een optie om een playlist te voorzien van nieuwe muziek die je net hebt gedownload, ontbreekt eveneens! Het is op zijn minst opmerkelijk dat Tunecast juist niet overhoudt op het punt waarop de app gespecialiseerd zou moeten zijn.

Het mogelijke voordeel van Tunecast ten opzichte van bijvoorbeeld TubeBox of andere YouTube-downloaders, is dat de nieuwe Nederlandse app alleen de muziek opslaat en niet de video’s erbij. Dat kan veel ruimte schelen op de iPhone of iPod touch. Of dat opbokst tegen het niet zelf kunnen indelen van een afspeellijst, mag je zelf bepalen.

Ontwikkelaar Score Media laat iPhoneclub.nl weten dat een edit-knop in de playlists aanstaande is in een volgende update. Ter compensatie is de app tijdelijk afgeprijsd van 1,59 euro naar 79 cent.

Downloaden: Tunecast (€0,79, introductieprijs)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2012, 15:22
Categorieën Muziek, Nederlandse apps
Onderwerpen downloaden, nederlandse apps, playlist, tunecast, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.