NFF 2012: iPhone-app van het Nederlands Film Festival

NFF 2012 is de officiële iPhone-app van het Nederlands Film Festival in Utrecht van 26 september tot en met 5 oktober. In de applicatie lees je nieuws, vind je locaties en bekijk je trailers van de nieuwste films.

NFF 2012 Nederlands Film Festival iPhone-appWie regelmatig naar de Publieke Omroep kijkt, kan het bijna niet ontgaan zijn: vandaag begint het Nederlands Film Festival in Utrecht. Het evenement dat tot 5 oktober duurt, is ook voorzien van een eigen iPhone-app waarmee je als evenementbezoeker het programma van dag tot dag kan bekijken en de locaties op een kaart kan zien. Ook als niet-bezoeker kan je plezier aan de app beleven: de films van het festival zijn in de applicatie voorzien van informatie, foto’s en trailers.

NFF 2012 overzicht filmsEr is een grote lijst met films voorhanden in de app, die lang niet allemaal dit jaar zijn gemaakt en voor het eerst getoond worden trouwens. Niet van alle films is een trailer beschikbaar, maar stills zijn er altijd. Zo krijg je aan de hand van drie of vier stilstaande beelden toch een beeld van een film. Als je alleen trailers van films wilt zien, kan je terecht in een apart tabblad. Voor de trailers doet de app een beroep op YouTube; ze worden dus online opgehaald en je hebt een internetverbinding nodig om ze te bekijken.

Vanuit elke film kan je met een ster in de hoek een film tot favoriet uitroepen, zodat je hem in het centrale Favoriet-tabblad kan terugzien. Je kan films ook delen op Facebook en Twitter, en eveneens is er een optie om alle films per evenement te bekijken. Onder het Meer-tabblad zie je nog meer films gecategoriseerd, zoals op debuut van filmmakers.

Downloaden: NFF 2012 (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 september 2012, 16:23
Categorieën Amusement, Nederlandse apps
Onderwerp utrecht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.