TubePad 2.0: YouTube-downloader slaat video’s op in fotoalbum

Met de iPhone-app TubePad kan je video's van YouTube beheren en bewaren in mappen die je zelf aanmaakt in de applicatie. Je speelt ze af in speellijsten, kan alle video's downloaden en zelfs opslaan in je fotoalbum.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

TubePad YouTube downloader voor de iPhone iPod touch iPadApp-ontwikkelaars zijn er over verdeeld: mag je nou wel of geen video’s van YouTube downloaden voor offline gebruik? De offline lees- en kijkdienst Pocket brandt zijn vingers er niet aan bijvoorbeeld; je mag er video’s mee klaarzetten voor offline gebruik, maar niet van YouTube. De iPhone-app TubePad doet niet zo moeilijk over het beleid van ‘s werelds grootste videosite. Sinds eind mei kan je YouTube-video’s downloaden met de applicatie en met de gloednieuwe versie 2.0 is zowel het bekijken als het binnenhalen van de video’s verbeterd.

TubePad downloadschermDe meest bijzondere vernieuwing van TubePad is dat je video’s niet alleen meer in de applicatie zelf offline kan opslaan, maar dat je video’s ook kan opslaan in je iPhone-fotoalbum. Ten opzichte van de vorige versie, gaat het downloaden van de video’s sneller en het afspelen ervan soepeler. Je kan vanaf 2.0 zelf aangeven of je toegevoegde video’s automatisch wil downloaden of niet.

TubePad is geen ingewikkelde applicatie, maar je moet er even je weg in vinden. De intentie van TubePad is dat je video’s kan bewaren en beheren in eigen afspeellijsten. Standaard zijn daarvoor de mappen Featured, My Videos en Favorites aangemaakt. Als je wilt, kan je de applicatie koppelen aan je eigen YouTube-account om bijvoorbeeld keurig je eigen uploads offline bij de hand te hebben. Het staat je vrij om eigen mappen aan te maken. Daar kan je per stuk een wachtwoord op zetten.

TubePad player met menuknopMet de middelste knop in de navigatiebalk, kan je op zoek gaan naar video’s. Je hebt daarvoor drie tabbladen. Met de meest linkse zoek je naar de hoogst gewaardeerde, topfavorieten, meest afgespeelde, populairste, meest recente en recente featured video’s van YouTube zelf. Met het tabblad My Account kan je ook door je eigen geüploadde video’s en favorieten zoeken. Het tabblad Search maakt het af en doet precies wat je ervan verwacht.

Elke video in de app heeft een uitgebreide reeks knoppen eronder. Natuurlijk kan je binnen de (automatisch doorspelende tenzij anders aangegeven) afspeellijst voor de volgende en vorige video kiezen en een video pauzeren, maar het is de optieknop die aardig is. Daarmee kan je de videoantwoorden op een video bekijken, de reacties doorlezen, naar aanverwante video’s zoeken en dus de video opslaan. De applicatie doet het allemaal misschien nog wel handiger dan de YouTube-app zelf.

Downloaden: TubePad (tijdelijk €0,79, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 augustus 2013, 16:28
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen video, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.