Tengami: iPad-game van voormalige Kinect-ontwikkelaars

Ontwikkelaar Nyamyam heeft de eerste beelden van Tengami getoond, een spel voor de iPad in traditioneel Japanse stijl. Nyamnyam bestaat uit voormalig Rare-medewerkers die werkten aan de eerste Kinect-games.

Tengami iPadOntwikkelaar Nyamyam heeft de eerste beelden getoond van Tengami, een iPad-game met een uniek papieren stijltje. Hoewel het gaat om een aantal screenshots, is de game interessant om in de gaten te houden: Nyamyam bestaat namelijk uit voormalige werknemers van de gamestudio Rare die de eerste games hebben gemaakt voor Kinect. Daarnaast is Rare verantwoordelijk voor klassieke spellen zoals Bajo Kazooie, Goldeneye 64 en Perfect Dark.

De wereld van Tengami bestaat uit papieren figuren en objecten, die er uit zien alsof ze uit een oud Japans prentenboek zijn geplukt. Dat in combinatie met het flinke aantal wolven dat in de screenshots voorbijkomt zorgt ervoor dat Tengami vooral doet denken aan Okami, een game voor de Playstation 2 en Nintendo Wii uit 2006.

Tengami zou inmiddels bijna klaar zijn om uitgegeven te worden. Game-site Hookshot Inc schrijft dat de game tijdens het Britse festival Rezzed gespeeld kan worden, waarna het vermoedelijk niet heel lang zal duren totdat hij in de App Store verschijnt. De game zal later ook voor de iPhone, Windows en OS X uitkomen.

Tengami iPad-game

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2012, 14:21
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.