Flipboard gaat Google+ content opnemen in iPad-app

Flipboard gaat content van Google+ aanbieden via de iPad-app. Dit is mogelijk dankzij een nieuwe Google+ API. Eerder boden Instagram, Tumblr, Facebook en Twitter al toegang tot de gegevens via Flipboard.

google plus flipboardFlipboard heeft al heel wat websites en blogs toegevoegd. Zo startten ze een samenwerking met Oprah, Al Jazeera en met Rolling Stone Magazine. Een samenwerking met Google+ was er nog niet, maar daar komt verandering in: Google gaat het samen met Flipboard ontwikkelen. Daardoor kunnen gebruikers berichten, foto’s en video’s van Google+ bekijken, zonder de Flipboard-app te verlaten. Google’s vice-president voor productmanagement Bradley Horowitz kondigde de samenwerking vandaag aan.

Hij deed dit op de conferentie Le Web ’12 in Londen. De Google+-content zal binnenkort beschikbaar zijn en is mogelijk dankzij nieuwe Google+ API’s. Instagram, Tumblr, Facebook en Twitter maken al gebruik van integratiemogelijkheden die Flipboard aanbiedt. Dat Google nu ook medewerking verleent is wel opvallend, aangezien Flipboard een directe concurrent is van Google Currents, een soortgelijk digitaal magazine. Horowitz wilde tijdens de conferentie niets zeggen over de gebruikersaantallen van Google+. Maar omdat over een paar dagen de Google I/O-ontwikkelaarsconferentie begint, horen we daar hopelijk meer over.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2012, 12:48
Categorie Nieuws
Onderwerpen flipboard, google, google documenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.