Trillian 2.0: chat-app vernieuwd, beter beveiligd en universele app

De chat-app Trillian is vernieuwd naar versie 2.0 en die maakt de iPhone-app ook geschikt voor de iPad. Je kan voortaan ook je adresboek openen in de app op zoek naar contacten op de chatdienst.

Het is een flinke tijd geleden dat we hebben gehoord van de chat-applicatie Trillian, die net als andere chatapplicaties nagenoeg overbodig is geworden door de komst van instant messaging-diensten als WhatsApp. Ontwikkelaar Cerulean Studios heeft echter niet stilgezeten. Drie jaar na de introductie in de App Store, is versie 2.0 van Trillian uitgebracht. Die geeft de toepassing een verfrist uiterlijk en laat berichten voortaan veiling verzenden via een TLS-encryptie.

Trillian launchpad met contactenHet gaat daarbij om al het verkeer dat je vanuit Trillian verstuurt, valt te lezen in de App Store-omschrijving. Dat betekent dat het ook opgaat als je berichten verstuurt met externe accounts waarvoor je je kan aanmelden in de app, zoals Facebook Chat, Windows Live Messenger (of MSN), Google Talk, Yahoo en ICQ. Met ingang van de nieuwste versie is die integratie met andere netwerken echter pas te vinden in de instellingen van de app, en dien je je vooraleerst aan te melden voor een Trillian-account. Die wordt nu gekoppeld aan je adresboek van de iPhone, waardoor je dus ook personen in Trillian ziet die de app misschien helemaal niet hebben en ook via een ander account niet kunnen chatten. Niet erg handig. Volgens de omschrijving is de adresboek-optie optioneel, maar wij kunnen niet ontdekken hoe we er weer vanaf komen. Handig is wel, dat áls een vriend zich aanmeldt, je dat meteen meekrijgt in de app zonder verdere accounts toe te voegen.

Trillian chatgesprekEen nuttige vernieuwing is de Launchpad; een startscherm waarop je je zes favoriete contactpersonen met een foto kan zetten. Zo kan je direct een chat beginnen; veel sneller dan een chat starten en vervolgens je contactenlijst doorzoeken. Een andere snelheidsverbetering is dat je nu pop-up schermen krijgt in de applicatie als iemand in een andere conversatie wat heeft gezegd. Met een druk erop ga je snel naar dat gesprek, zodat multitasken met de app makkelijker is geworden.

Behalve dat de interface op bijna elk punt is bijgeschaafd en qua algemene uitstraling weer helemaal meekan, zijn er ook nog wat inhoudelijke veranderingen doorgevoerd. Er zijn bijvoorbeeld nieuwe emoticons toegevoegd aan het arsenaal in de app en uitgaande foto’s worden voortaan automatisch opgeslagen als je ze ter plekke hebt gemaakt met de app. De laatste vernieuwing is dat de app nu universeel is gemaakt. Hij is dus nu eveneens geoptimaliseerd voor de iPad.

Downloaden: Trillian (gratis, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2012, 13:55
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, facebook, msn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.