Tinygram: Instagram met afbeeldingen van 8×8 pixels

Tinygram is een variant op Instagram maar dan met de mogelijkheid om zelf pixel art te maken van 64 pixels. Je hebt de beschikking over een kleurenpalet dat je kan uitbreiden door de titels van andere tekeningen te raden.

Tinygram Intagram met pixel art iPhone headerIn een creatieve bui? Mooi. Hou dat vast. Met Tinygram is er een nieuwe applicatie uitgekomen voor de iPhone waarin je vierkante afbeeldingen met andere gebruikers van de app deelt, waarna iedereen elkaars werk kan becommentariëren en liken. Het grote verschil tussen Instagram en Tinygram? In de laatste leg je geen kleurenfilter over een foto heen, maar maak je zelf een tekening van 8 bij 8 pixels groot. De grap is dat er ook nog een spelelement aan de app is verbonden.

Tinygram voorbeeld van pixel artDe makers van de app zetten zelf pixeltekeningen op het netwerk waarbij jij de titel moet raden. Als je dat doet, win je extra pixels voor je kleurenpalet. Die kan je gebruiken om een nieuwe afbeelding te maken. Je begint standaard met 200 pixels per kleur en als je een pixel gebruikt, wordt die van het aantal afgetrokken. Wees niet bang om je pixels in sneltreinvaart kwijt te raken, dat valt wel mee. Zo krijg je pixels weer terug als je er later met een andere kleur overheen gaat bijvoorbeeld. Overigens kan je op het veld meermaals op de pixel drukken om hem van kleurtint te veranderen. Zo kan je van wit, grijs maken bijvoorbeeld.

Handig om te vermelden is dat de helft van de te raden titels van de tekeningen Aziatisch is. Je raadt ze vermoedelijk niet zo snel. Gelukkig geldt het niet voor alle opgaven, waar je een dag of twee de tijd voor hebt om ze te raden voordat er nieuwe zijn. Het spelelement is zo eigenlijk best een goede manier om je terug te trekken naar de app.

Tinygram vandaag populaire gebruikersTinygram is natuurlijk niet zo voor alledag als een Instagram, en de net uitgebrachte app moet ook zeker nog een levendig netwerk aan gebruikers voor zich winnen. Wat daarbij niet helpt, is dat je geen mogelijkheid hebt vrienden toe te voegen aan de app. Je kan ook geen mensen volgen. In plaats daarvan is er naast een ‘laatste’ en ‘populairste’ tabblad wel een People-tabblad dat laat zien welke gebruikers de afgelopen dagen de meeste likes ontvingen en daarom het meest ‘hot’ zijn op het moment. Een paar van de succesvollere Tinygram-gebruikers maakten bijvoorbeeld al de app-pictogrammen van Evernote, Flipboard, Twitter en Facebook na. Anderen gaan in de weer met pixelpoppetjes, weer anderen maken een abstracte voorstelling van, pak hem beet, Usain Bolt.

Als je zelf het beetje fantasie en creativiteit hebt om iets in 8 bij 8 pixels te kunnen zien en te maken, schroom het dan vooral niet Tinygram eens te proberen. De eerste die het iPhoneclub-logo maakt, verdient een schouderklopje.

Downloaden: Tinygram (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2012, 8:14
Categorie Amusement
Onderwerpen instagram, pixel art

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.