Tekstverwerker Byword: opslaan in iCloud én Dropbox

De tekstverwerker en markdown-editor Byword is vernieuwd naar versie 1.1 en laat je nu documenten opslaan in zowel Dropbox, iCloud als gewoon op het toestel. Er is een nieuw nachtthema en je kan exporteren naar PDF.

Byword iPhone iPod touch iPadByword, de stijlvolle tekstverwerker die ook geschikt voor HTML is, heeft een eerste update van betekenis gekregen. Daardoor kan je nu zowel tekstbestanden opslaan in iCloud, Dropbox en op de iPhone zelf. Bij elke opslagmogelijkheid kan je zelf nieuwe mappen maken om documenten in op te slaan. Daarnaast is er een nachtthema om in te schrijven toegevoegd, naast enkele andere aardige verbeteringen.

Byword nieuw nachtthemaJe kon Dropbox en iCloud al inschakelen als opslagdienst in Byword, maar je moest er dan tussen schakelen en je bestanden werden niet automatisch meegenomen. Nu kan je de accounts tegelijk activeren en zien welke teksten waar staan. Op zowel het telefoongeheugen als de online opslagdiensten kan je nieuwe mappen aanmaken of de directory van de map veranderen. Helaas heeft Byword het klusje niet afgemaakt. Je kan tekstbestanden niet van de ene naar de andere opslag overzetten. Als je ervoor wilt zorgen dat iemand je tekst niet kan teruglezen in Dropbox, mag je de tekst kopiëren en het document eigenhandig dupliceren in iCloud of op de telefoon bijvoorbeeld, waarna je het kan wissen in Dropbox. Dat kan beter – zo heb je nog niet zoveel aan de verschillende opslagmogelijkheden.

De nieuwe indeling qua cloudopslag zorgt er wel voor dat de interface wat overzichtelijker in elkaar steekt in de app. Ontwikkelaar Metaclassy geeft het ook aan als een van de verbeterpunten van versie 1.1. De meest in het oog springende inhoudelijke verandering is de nieuwe zoekfunctie waarmee je het gehele document kan doorzoeken, qua functionaliteit is een andere welkome vernieuwing: je kan bestanden nu exporteren als PDF-bestand. Als laatste zijn enkele fouten uit de app gehaald.

Downloaden: Byword (€2,39, universele app)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 augustus 2012, 9:23
Categorie Productiviteit
Onderwerpen markdown, schrijven, tekstverwerker, woordspel

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.