OORcal: agenda met elke dag een andere artiest van OOR

WOWcal heeft de handen ineen geslagen met het muziekblad OOR voor een nieuwe versie van haar agenda-app. OORcal biedt elke dag informatie over een band en een link naar een videoclip van de artiest.

OORcal agenda-app iPhone iPod touchHet bleek een succesvolle combinatie: een agenda-app met elke dag een andere, fraaie achtergrond. Het gratis WOWcal bestormde in korte tijd de App Store top 25 en dat smaakte ontwikkelaar World of Wallpapers naar meer. Dat leverde een bijzondere samenwerking met het muziekblad OOR op. OORcal is in feite dezelfde agenda-app als WOWcal, maar dan met elke dag een achtergrond van een andere artiest – uiteraard geselecteerd door het magazine.

OORcal Foo Fighters op de achtergrondHet resultaat heeft in tegenstelling tot het originele WOWcal wel een prijskaartje: de muziekagenda kost 2,39 euro in de App Store en voor dat geld is het nog steeds geen universele app die ook optimaal gebruik maakt van het iPad-scherm. Wel kan je rekenen op de redactieburelen van OOR. Elke dag staat er een andere band of artiest op de achtergrond van de agenda. Met de i rechtsonder krijg je een kleine beschrijving en zie je waarom de band vandaag is uitgelicht. Kantel de iPhone of tik op de foto om hem in volledig scherm te bekijken. Met een linkje linksonder word je doorverwezen naar een YouTube-video waarin je een geselecteerd nummer van de artiest hoort. In tegenstelling tot de originele OOR-app, is hier dus geen sprake van integratie met Spotify.

De agenda zelf werkt nog steeds zo handig als die van WOWcal. Links in het scherm tref je een overzicht van de dagen. Op elke dag zie je een teller hoeveel afspraken erop staan en als je erop drukt, krijg je die rechts in beeld. Een afspraak maken in de applicatie is ook eenvoudig. Daarbij is het bijzonder dat je naast een datum, begin- en eindtijd, notitie en een of meerdere meldingen ook een pictogram kan instellen. Zo zie je snel wat voor een type afspraken je hebt op een dag.

De samenwerking tussen OOR en WOWcal is een leuk idee. Omdat je terugkomt voor de afspraken in je agenda, stuit je ook op een nieuwe artiest – en andersom. Het zou zomaar kunnen dat dit niet de laatste in licentie uitgegeven variant op de succesvolle agenda is.

Downloaden: OORcal (€2,39)

Op zoek naar een app om nieuwe muziek mee te ontdekken? Lees ook:
Shuffler.fm: geweldige Nederlandse muziek-app nu ook voor iPhone

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 augustus 2012, 21:02
Categorieën Muziek, Nederlandse apps
Onderwerpen activity, muziek, wallpaper, wowcal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.