Tiny Dentist: speel tandarts in tijdelijk gratis iPad-kindergame

Tiny Dentist is een game voor kinderen, waarbij je leert tandenpoetsen, gaatjes vullen en kiezen trekken. Een educatieve game voor kinderen vanaf 3 jaar, die niet eng, maar vooral leuk is.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

tiny-dentistTiny Dentist is een leuke app om kinderen te leren dat ze regelmatig naar de tandarts moeten. De app is tijdelijk gratis (normaal €1,79) en is leuk voor kinderen vanaf 3 jaar. In Tiny Dentist speel je de tandarts. Je krijgt allerlei kleurrijke figuren in de wachtkamer, die hulp nodig hebben. Aan de onderkant van het scherm staan allerlei hulpmiddelen die je als tandarts nodig hebt. Je tapt op het gewenste hulpmiddel, bijvoorbeeld een borstel, tang, bleekmiddel, röntgenapparaat of beugel en gaat daarna aan de slag. Je kind kan een foto maken van de situatie vóór en na de behandeling. De app is geschikt voor de iPhone (inclusief iPhone 5) en iPad (ook retinascherm).

Spelenderwijs leren kinderen hoe het is om tanden te poetsen, tandsteen te verwijderen en voedsel weg te halen dat tussen tanden is blijven steken. Voor de durfals zit er ook de mogelijkheid in om beugels te plaatsen, gaatjes te vullen en verrotte kiezen te trekken. Er komen steeds nieuwe patiënten binnen met steeds andere problemen. De prijs van deze app was op het moment van schrijven gratis. Check goed of dat nog steeds zo is als je op een later moment probeert te downloaden.

Downloaden: Tiny Dentist (tijdelijk gratis, normaal €1,79, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 juni 2013, 19:00
Categorieën Games, Kinderen
Onderwerp kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.