iPhone-app van Speedtest.net laat je zelf testlocatie kiezen

Speedtest.net heeft een update. De iPhone-app laat je voortaan de testlocatie kiezen uit het servernetwerk van Speedtest.net.

speedtest-locatieDe iOS-app van Speedtest.net heeft een update gekregen. Naast de gebruikelijke snelheidsverbeteringen en bugfixes zit er ook een handige nieuwe optie in. Je kunt voortaan zelf je testlocatie kiezen vanuit het hele servernetwerk van Speedtest.net. De app van Speedtest.net is bijvoorbeeld handig wanneer je in een koffiezaak of op je hotelkamer op het mobiele netwerk zit en de verbinding maar niet vooruit te branden is. Even meten met de Speedtest-app en je weet meteen of het überhaupt zin heeft om te gaan internetten, of om zo snel mogelijk te verkassen.

speedtest-net-metingDe Speedtest.net-app is voortaan beschikbaar in 15 talen, waaronder Nederlands. De interface is ook op een aantal punten verbeterd en de test-engine is vernieuwd, waardoor de resultaten sneller en betrouwbaarder in beeld verschijnen. Het instellen van de server is mogelijk via Instellingen > Huidige server.

Met Speedtest.net kun je met één schermtap kijken hoe goed de internetverbinding op jouw locatie is, zowel de upload- als downloadsnelheid. Je kunt ook eerdere meetresultaten zien, zodat je precies kunt nagaan of je provider wel biedt wat ze beloven. Voor een in-app aankoop van €0,89 verwijder je de advertenties uit deze gratis app.

Alternatieven zijn Cisco Global Internet Speed Test (gratis, matig gewaardeerd) en Speedtest X HD, maar eigenlijk is de app van Speedtest.net de bekendste en meestgebruikte. Speciaal voor het meten van je 3G-verbinding in Nederland is er NetwerkRadar.

Downloaden: Speedtest.net (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 juni 2013, 16:59
Categorie Diensten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.