Tijdelijke video’s bewaren in Facebook Poke en Snapchat geen probleem

Tijdelijke video's die je verstuurt in Snapchat en Facebook Poke kunnen opgeslagen worden door de ontvanger, via een programma op pc of Mac.

Snapchat niet veilig voor iPhoneDe snel in populariteit stijgende applicatie Snapchat, waarmee je foto’s en video’s kan versturen die de ontvanger maar één keer kan bekijken, is niet veilig voor het versturen van video’s. De video’s verdwijnen namelijk helemaal niet nadat je ze een keer bekeken hebt. Middels een externe applicatie op Windows of Mac waarmee je de bestanden op je iPhone kan bekijken, kunnen video’s nog gewoon bekeken worden. De bestanden kopiëren naar de computer gaat net zo makkelijk. Ook Facebook Poke is niet veilig.

De website Buzzfeed gebruikte daarvoor een programma met de naam i-FunBox voor Mac of Windows, maar er zijn soortgelijke toepassingen waarmee je de bestanden van de iPhone kan uitlezen. Volgt er bij een screenshot maken van een foto nog een waarschuwing naar de verzender, daar blijft die hierbij achterwege. Degene die een bestand stuurt, kan dus niet achterhalen dat je diens video hebt bewaard.

De nieuwe concurrent van Facebook, Facebook Poke, verwijdert de bestanden wel zodra je ze bekeken hebt. Echter: als je de bestanden nog niet bekeken hebt, kan je ook daar de iPhone op de computer aansluiten en de bestanden onderscheppen. Beide applicaties maken geen fouten met foto’s: die zijn beide niet te achterhalen in de mappen van de apps.

Snapchat en concurrent Facebook Poke kunnen vooralsnog dus niet garanderen dat de verstuurde video’s alsnog in handen komen van de ontvangers, en dat gevoelige beelden alsnog op een harde schijf of op internet belanden. Omdat Facebook Poke het wel iets veiliger aanpakt (je moet een bestand dus opslaan vanuit i-FunBox vóór het bekijken), schijnt de veiligheidskwestie een ander licht op onze eerdere vergelijking tussen Snapchat en Facebook Poke.

Downloaden: Snapchat (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 december 2012, 14:47
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, privacy, snapchat, veiligheid, video

Snapchat

Snapchat is een populair sociaal netwerk voor jongeren, waarbij je vooral foto's en video's deel. Hieronder vind je onze tips om meer uit Snapchat op de iPhone te halen, Alles over functies zoals de Snap Kaart, lenzen, filters en emoji gebruiken en gezichten wisselen.

Snapchat

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.