Piek in appdownloads tijdens kerstdagen, maar minder dan vorig jaar

De App Store zag tijdens de feestdagen een piek van 87% ten opzichte van normale downloadcijfers. Maar het is is minder dan vorige jaren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

kerstboom icoonTijdens de kerstdagen werd een recordaantal iOS-apparaten geactiveerd. Dat leidde vervolgens tot een piek in het aantal appodownloads. Maar volgens het Nederlandse bureau Distimo is deze kerst toch iets minder gunstig verlopen voor appontwikkelaars. Het aantal downloads was weliswaar 87% hoger dan normaal, maar vorig jaar werd een piek van 230% bereikt. Het kan meerdere dingen betekenen: de iPhone komt steeds meer in handen van mensen die weinig apps downloaden. Of het downloaden van apps in het algemeen is minder populair geworden. Van een terugval van iPhone-gebruikers is geen sprake, want anders zou er geen record in toestelactivaties zijn geweest.


Bij de iPad ging het iets beter: daar werd een downloadpiek van 140% ten opzichte van normaal in december bereikt. De gevolgen op langere termijn zijn moeilijk te raden, omdat het immers maar om één moment in december gaat. Misschien gaan ontwikkelaars zich minder focussen op kerstverkopen en zijn ze minder geneigd om hun apps speciaal voor kerst af te prijzen. Voorheen leverde een prijsverlaging meer verkopen op, maar nu iedere potentieel geïnteresseerde alle spelletjes van EA en Gameloft al heeft, heeft dat minder zin meer.

distimo kerst 2012

De meest succesvolle apps tijdens kerst waren ook niet de apps waar veel geld mee te verdienen valt; YouTube, Google Maps en Skype stonden in de top 5. Maar gelukkig wisten mensen ook de wat minder voor de hand liggende apps te vinden, zoals Where’s My Holiday van Disney en Elf Yourself van OfficeMax, een kantoorspullenketen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.