Tafel Coach: makkelijker tafels oefenen voor kinderen

Tafel Coach is een Nederlandse app die kinderen helpt om tafels op school te maken. De app helpt vooral met het vinden van de juiste cijfertoetsen op het toetsenbord.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

tafel coach rekenenNieuwe apps ontstaan soms vanuit een praktisch probleem. Zo had het zoontje van Rogier van Apeldoorn moeite met het vinden van de juiste toetsen bij het maken van tafels op school. Thuis hebben ze namelijk een laptop met nummertoetsen en op school gebruiken ze Ambrasoft op een toetsenbord met nummeriek gedeelte. Daardoor lukte het niet om op tijd de juiste toetsen te vinden. Rogier maakte daarom de app Tafel Coach, die de toetsen oplicht zodat je ze makkelijker kan vinden. “Doordat ik deze iPad-app heb gemaakt met de mogelijkheid van het oplichten van de toetsen weet hij nu de toetsen te vinden en haalt elke tafel.”

Er zijn twee versies van Tafel Coach: in de gratis versie kun je de tafels van 1, 2, 3 en 10 oefenen. De betaalde versie kost nog geen euro een geeft je toegang tot alle tafels. De update van betaalde versie ligt nog ter review bij Apple. Het is de eerste app die Rogier uitbracht in de App Store. Hij heeft volgens goede Apple-traditie gekozen voor een flinke schep skeumorfisme door de app het uiterlijk te geven van een schoolbord met een schoolkrijt-lettertype. De app is volledig Nederlands gesproken, waardoor kinderen de tafels na het oefenen de tafels ook gemakkelijk zelfstandig kunnen opnoemen.

Downloaden:

 • Tafel Coach Lite (gratis, universeel, iOS 3.2+)
 • Tafel Coach (€0,89, iPad, iOS 3.2+)
 • Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

  Informatie

  Laatst bijgewerkt 24 april 2017, 11:23
  Categorieën Kinderen, Nederlandse apps, Onderwijs
  Onderwerpen kinderen, school

  Reacties zijn gesloten voor dit artikel.