One Second Everyday: elke dag een seconde film schieten

One Second Everyday is een iPhone-app waarmee je elke dag één seconde video kiest. Je opnames worden later in je eigen film worden verwerkt.

One Second Everyday overzichtElke dag een seconde van je dag vastleggen op film, zodat je na tijdje een compilatievideo van die periode kan bekijken. Het concept van One Second Everyday lijkt op het recent uitgebrachte, Nederlandse ROOM for thought. Die laat je elke dag een foto schieten die dan even wordt gedeeld met andere gebruikers, en daarna alleen nog te zien is in je dagboek. One Second Everyday is wat vrijblijvender. Het heeft geen deelfunctie en alleen als je het wilt, krijg je een herinnering om dagelijks een video te schieten. Je kan alle gemaakte video’s achter elkaar draaien als een film.

One Second Everyday elke dag seconde film makenOne Second Everyday maakt gebruik van video’s die je hebt gemaakt, of je kan ter plekke aan video maken waar je vervolgens een seconde uit kiest. Je kan je hele videoarchief raadplegen in de kalenderweergave waar vanuit je de app bekijkt en elke video staat automatisch op de dag waarop hij is gemaakt. Je hoeft alleen nog maar een seconde te kiezen om je keuze vast te leggen. In onze test blijkt helaas dat het alleen werkt met video’s die horizontaal zijn opgenomen. Als je de iPhone rechtop hield tijdens het filmen, blijft er slechts een klein gefilmd vlak in een zwart scherm te zien. Onbegrijpelijk voor een app als dit. Dagen dat je niet hebt gefilmd, kan je eventueel vullen met een foto of tekst.

De functie die One Second Everyday zo leuk maakt, is dat je compilaties kan maken met de videokeuzes die je hebt gemaakt. Met de filmrol-knop linksboven, kies je tussen een jaar, een maand of een eigen tijdsbestek waarvan je een compilatievideo wil maken. Het resultaat kan je opslaan in het fotoalbum van je iPhone. Delen is ook mogelijk, naar YouTube, Twitter en Facebook. En dat is niet alles: met de map-knop rechtsboven, maak je meerdere timelines aan. Eentje met fragmenten die je kinderen kiezen, en eentje met fragmenten die jij bepaalt? Geen probleem.

One Second Everyday compileren

In november vorig jaar verschenen reeds twee applicaties op de iPhone met een soortgelijk idee. In zowel Threadlife als Lightt schiet of selecteer je video’s die automatisch achter elkaar worden gezet, maar daarin is de deelfunctie juist erg belangrijk en je hebt er dan ook een account voor nodig. De overeenkomst tussen beide apps is dat ze je overdonderen met hun drukke interface. One Second Everyday is qua bediening in vergelijking een verademing. Threadlife heeft wel de geinige twist dat je eigen opnames kan toevoegen aan de films van anderen.

One Second Everyday voor de iPhone vergt geen account van je. Je geeft de app toestemming in het fotoalbum te kijken en kan meteen aan de slag. De app van Cesar Kuriyama is verder gratis in gebruik; omdat Kuriyama er zelf al twee jaar lang plezier aan beleefde om elke dag een seconde van zijn dag vast te leggen. De app is alleen vandaag gratis, daarna kost hij €0,89.

Downloaden: One Second Everyday (tijdelijk gratis, daarna €0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 januari 2013, 13:27
Categorie Fotografie en video
Onderwerp video

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.