Studio100 brengt twee iPhone-spellen uit: Bumba en Piet Piraat Schattenjacht

Het Belgische Studio100 heeft twee games uitgebracht op de iPhone, iPod touch en iPad. Bumba is bedoeld voor de allerkleinsten en Piet Piraat Schattenjacht is een spel dat je zelfs met twee spelers kan doen.

Piet Piraat Schattenjacht voor iPhone en iPod touch stellage omver schietenHet Belgische Studio100, bekend van franchises als Samson & Gert, K3, Kabouter Plop en Het Huis Anubis, heeft twee spellen uitgebracht voor de iPhone en iPod touch. Bumba is een collectie van minispellen gericht op kleuters. Piet Piraat: Schattenjacht is gemaakt voor iets oudere spelers en doet zelfs wel wat denken aan Angry Birds. Piet Piraats schip is uitgerust met een kanon en daarmee kan je torens explosieven van Kapitein Lachtand aan diggelen schieten. Het spel heeft zelfs een modus voor twee spelers.

Bumba bellen blazen voor de iPhone en iPod touch

Bumba bestaat eigenlijk uit twee delen. Enerzijds biedt het een ‘interactieve wereld’ waarin je kind op figuren en tekeningen kan klikken om ze tot leven te brengen met geluiden en animaties. Het andere gedeelte telt vijf kleine spelletjes die alleen geschikt zijn voor de allerjongste speler. In bijvoorbeeld het schaduwspel, staat een schaduw in beeld en moet je kiezen welke van de vier onderstaande figuren erbij hoort. Een andere is het puzzelspel, waarin het ontbrekende plaatje moet worden aangegeven. Bellen blazen is meer kortstondig vermaak: je kan erin bellen blazen en die vervolgens kapot prikken. ‘Memory’ spreekt voor zich en in ‘Tekeningen vegen’ kan je een vinger op het scherm bewegen en zie je een tekening verschijnen. De app is voor de iPhone én iPad ontwikkeld en je hoeft ‘m dus maar één keer te kopen als je beide systemen hebt.

Downloaden: Bumba (€2,99, universele app)

Piet Piraat Schattenjacht voor iPhone en iPod touch twee spelers

Dat laatste geldt niet voor Piet Piraat: Schattenjacht. Die is verschenen voor de iPad en iPhone apart en kost op beide systemen 3,99 euro. In het spel vaar je met de Scheve Schuit naar vijf eilanden met in totaal 25 torens. Je doorkruist grotten en duikt onderwater met de duikschuit. Op elke bestemming waar je aankomt, ga je in duel met Kapitein Lachtand en moet je zoveel mogelijk schatten proberen te pakken. In totaal kun je er 150 verzamelen en dat doe je door Angry Birds-achtige stellages tot moes te schieten met je scheepskanon. Daarvoor heb je twee verschillende projectielen. In de modus voor twee spelers doe je dat niet tegen de computer, maar tegen een tegenstander op hetzelfde apparaat.

Downloaden: Piet Piraat: Schattenjacht (€3,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 april 2011, 17:45
Categorie Games
Onderwerpen kinderen, kleuters

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.