Street View-app maakt straatbeelden toegankelijk via Apple Maps

Street View is een onofficiële app waarmee je vanuit Apple Maps toegang krijgt tot straatweergave, zoals je in Google Maps gewend bent. Street View vergt wel wat extra stappen.

street viewApple’s eigen kaartenapp heeft geen Steet View. De los verkrijgbare Google Maps-app heeft het wel, maar heeft de functie wat verstopt: je moet eerst een locatie opzoeken, daarna op een pin tappen, een detailpagina bekijken, op een foto tappen en als je geluk hebt krijg je daarna de Street View-weergave te zien. Dat kan makkelijker, via een apart verkrijgbare app Street View, die dit weekend verscheen.

Toch vergt ook deze app nogal wat stappen, voordat je de straat in kwestie te zien krijgt. Vanuit de Apple Maps-applicatie tap je op de routenavigatieknop (rechtsboven). Je tikt bij de bestemming het adres in dat je via Street View wilt bekijken. Daarna tik je op de knop om een OV-route te plannen en vervolgens tik je op de knop om een route te plannen (rechtsboven). De app laat nu een lijst met apps van derden zien, waarmee je routes kunt plannen. Street View staat ertussen, als je de app voor €0,89 hebt gekocht. Nog eenmaal op de routeknop tikken en je krijgt de locatie via de app Street View te zien. Toegegeven, dat zijn nogal wat stappen. Maar het is de enige manier om op dit moment Apple Maps met Street View te combineren.

De app Street View biedt overigens ook integratie met de app Waarheen?, een app waarmee je allerlei handige locaties in de buurt kunt zoeken. Je kunt ook locaties opzoeken op basis van adressen uit je contactenlijst. Street View is ook te gebruiken op ruim 300 locaties binnenshuis, bijvoorbeeld in musea en winkelcentra die met Google-technologie in kaart zijn gebracht. Voordat er echter misverstanden over ontstaan: de app Street View is géén officieel product van Google, het heeft alleen dezelfde naam als Google’s straatweergave en het maakt er ook gebruik van.

Downloaden: Street View (€0,89, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2013, 14:37
Categorie Reizen
Onderwerpen google, Navigatie, streetview

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.