Storie: maak verhalen met foto’s op je iPhone

Storie is een iPhone-applicatie waarmee je net als Instagram foto's kan bewerken en uploaden, alleen Storie legt de nadruk op verhalen die je ermee maakt. Je kan ze op elk moment bijwerken met nieuwe foto's.

Storie iPhone iPod touch Instagram met fotoverhalenEen verhaal uiteen zetten met een foto en die stapsgewijs uitbreiden als er iets nieuws te melden valt. Dat is het idee van Storie, een recent uitgebrachte applicatie van de makers van de app Shnap, waarin je foto’s kan beoordelen. Natuurlijk kan je ook alle foto’s in één keer toevoegen om een fotoverhaal te maken. Andere gebruikers kunnen je verhalen bekijken, liken en erop reageren.

Je kan Storie ook een Instagram voor fotoreeksen noemen. Elke foto die je uploadt binnen een verhaal, kan je voor publicatie bewerken met verschillende kleurentinten, filters en randen. Het systeem werkt precies hetzelfde als in Shnap. De drie opties staan onder elkaar en je kan ze per categorie naar links of naar rechts swipen om een andere kleurtint, filter of rand te selecteren. Storie iPhone verhaal van storm in TokyoMet een andere knop kun je bovendien diepte in de foto’s aanbrengen middels een rond of vierkant filter. Dat zogenoemde tilt-shift effect komt overeen met de techniek in Instagram en laat zich ook hetzelfde bedienen. Achteraf kun je de volgorde van foto’s in een verhaal eventueel nog veranderen.

Het aardige is dat Storie in een maand tijd al goed van de grond is gekomen, iets dat niet veel nieuwe sociale netwerken lukt. Zo kun je in het centrale tabblad Explore de verhalen van anderen bekijken. We bekijken die lijst op woensdagavond 2 november en de donderdagochtend erop en merken dat er tientallen verhalen zijn bijgekomen. Sommige uitgebreid, zoals een vakantieverslag van toeristen in San Francisco. En soms aangevuld met één nieuwe foto, zoals een fitnesser die de veranderingen in zijn lichaam in beeld brengt.

Net als Shnap, maakt ook Storie een solide en fraai afgewerkte indruk. De app gaat gehuld in een gezellig bruin en gebruikt een ‘handgeschreven’ lettertype voor de onderschriften van foto’s en de reacties. Storie verhalen verkennen iPhone iPod touchDe opzet is ook helder. Als je een verhaal opent, begin je bij de eerste dag en kun je naar rechts drukken om de volgende slide te zien. Als je een verhaal een like geeft, krijg je de optie in beeld om de persoon erachter te volgen. Hun nieuwe verhalen zie je in het tabblad Watching. Het tabblad Updates laat nieuwe reacties, likes en reacties op reacties zien. Profile tenslotte geeft je een overzicht van je profielfoto, aantal verhalen, watching en volgers en een korte beschrijving van jezelf.

Storie is een foto-applicatie die daadwerkelijk iets nieuws doet op de iPhone, maar is niet geheel onvergelijkbaar. Zo biedt de app TripColor ook al de mogelijkheid om fotoverhalen te maken, al missen daar opties voor fotobewerking en ligt de nadruk op reizen. Storie heeft zijn plekje bij het publiek verworven en kan prima naast applicaties als Instagram bestaan.

Downloaden: Storie (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2011, 20:41
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen fotofilters, fotografie, instagram, verhalen

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.