iOS game-update: Contre Jour proberen, DynaStunts, Alea Silver en koopjes

Het kunstzinnige spelletje Contre Jour voor de iPhone en iPod touch heeft nu een gratis probeerversie. Er is ook een nieuwe Trial Xtreme-achtige game: DynaStunts.

GU DO DynaStunts iPhone iPod touchContrast is het sleutelwoord van vandaag, en dan gaat het niet alleen over het decor van Contre Jour Lite. Het kunstige spelletje hanteert zachte, lichte achtergronden en gebruikt enkel zwarte vormen op de voorgrond in de personages en omgeving. De iOS game-update zelf biedt net zoveel contrast. Want naast Contre Jour hebben we ook een stuntracespelletje met een motor en een puzzelaar waarin je Yahtzee-combinaties moet maken.

Contre Jour gratis te proberen

GU DO Contre Jour lite iPhone iPod touchKen je de beroemde soundtrack die de componist Yann Tiersen maakte voor de film Amélie? Het is veilig om te zeggen dat de muziek van Chillingo’s Contre Jour er op zijn zachtst gezegd door is geïnspireerd. Ook de visuele stijl komt het predikaat kunstzinnig toe en gebruikt zwart als voornaamste kleur. Bij zijn verschijning deed Contre Jour het even goed in de verkopen, maar daarna viel het spel snel terug naar een positie buiten de best verkochte 100 apps van Nederland. Nu is er een gratis versie uitgebracht om de interesse van de speler te herwinnen en die is ook wel interessant voor de mensen die de volledige versie al hebben uitgespeeld. De gratis versie heeft namelijk 18 probeerlevels, maar slechts de helft daarvan komt uit de volledige versie en de andere groep is nieuw. De soundtrack van David Ari Leon klinkt terwijl je de grond, het zwarte slijmballetje met de naam Petit en de elementen uit de omgeving manipuleert. Probeer Contre Jour vooral even. Het is een fraai geknutseld spelletje.
Downloaden: Contre Jour Lite (gratis)

Yathzee, maar dan anders: Alea Silver

GU DO Alea Silver dobbelsteen puzzelspelHoe goed ken je de Yahtzee-combinaties uit je hoofd? De straat? De vier van dezelfde soort? Het is een beetje de kernvraag van Alea Silver, een puzzelspelletje voor de iPhone waarin je vallende dobbelstenen moet sorteren. Je zet ze neer in het speelveld en op het moment dat je er een aardige combinatie mee hebt, wrijf je over de rij met je vinger en verdwijnen de stenen. Zo maak je ruimte voor nieuwe dobbelstenen die dan weer het speelveld in kunnen vallen. Alea Silver heeft een beheersbaar tempo, maar toch is er enige uitdaging om een highscore te zetten. Je moet namelijk constant de afweging maken: deze combinatie maken of de gok nemen tot er iets beters als bijvoorbeeld een straat komt te liggen? Alea Silver heeft zowel lokale highscore-borden op alle drie de moeilijkheidsniveau’s als Game Center-leaderboards voor de online spelers. Het spelletje gaat een beetje gebukt onder een flauw uiterlijk, maar het is gratis en heeft geen reclame. Je hoeft alleen maar even een ‘deel dit op Facebook’-melding weg te drukken.
Downloaden: Alea! Silver (gratis)

Trailer van de Dag: DynaStunts

Al het goede komt in drieën, luidt een oud-Hollands gezegde dat vast ooit een keer helemaal van toepassing was om een volstrekt logische reden. Vertalen we het naar de iPhone en iPod touch, dan zijn er in een kleine maand opeens drie opvallende balanceer-je-motor-games verschenen voor de platformen. Bike Baron had een cartoonesk stijltje en werd in korte tijd erg populair, Trial Xtreme 2 wil realistischer overkomen en werd deze week nog goed ontvangen door lezers en dan is nu vandaag DynaStunts uitgekomen. Het is de meest bont gekleurde van het stel en onderscheidt zich ook qua gameplay van de twee. Het is eigenlijk meer een platformer op twee wielen. Behalve stunts en balansoefeningen uitvoeren op het circuit en in de lucht, zijn er ook allerlei elementen van timing. Er zijn stukken parcours die naar beneden vallen, die elke paar seconden onder stroom staan of die opeens omhoog veren. Door veel punten te vergaren, openen er deuren naar extra helmen, pakken en paintjobs voor je brommer. In totaal biedt DynaStunts 25 tracks in vijf verschillende decors zoals het boerenland of een fabrieksomgeving. Gas d’r op.
Downloaden: DynaStunts (€2,39, universele app)

De koopjeshoek

Ook vandaag doet de iOS game-update weer een greep uit het assortiment van tijdelijk afgeprijsde games voor de iPhone en iPod touch. Dit zijn volgens ons de leukste tijdelijke aanbiedingen.

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 november 2011, 19:24
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, kopen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.