SpringSprong voor iPhone: dansen met Kinderen voor Kinderen

SpringSprong voor iPhone is een app van Kinderen voor Kinderen. Je houdt de iPhone vast en springt en draait op de maat van de muziek.

SpringSprong logoKinderen voor Kinderen heeft een app voor iPhone uitgebracht waarin dansen centraal staat. Beter gezegd: dansen op de muziek. De gratis app heet SpringSprong en bevat muziek van Kinderen voor Kinderen. Nadat het liedje is gaan spelen komen er icoontjes over de gekleurde banen naar beneden. Zijn ze op het paarse vlak beland, dan is het de bedoeling dat je met de iPhone in de hand een sprong maakt. Je smartphone merkt of je op tijd springt en geeft je een punt bij een juiste timing. Maar het gaat niet alleen om sprongen op het juiste moment. De icoontjes geven aan in welke richting je hoort te draaien. Wil je alle punten in een level halen, dan moet je dus soms een kwartslag draaien, een halve draai maken en af en toe zelfs een draai van 360 graden maken.

SpringSprong levelHet doel om kinderen te laten bewegen is dus op een originele manier geslaagd, al is het nog maar de vraag of iedereen zo graag zijn iPhone aan zijn kinderen geeft om er als een dolle op los te springen. Het scheelt een hoop dat je de iPhone zelf tussendoor stil moet houden om de opdracht te zien. Op het moment biedt deze gratis app nog maar één liedje van Kinderen voor Kinderen, dat Klaar Voor De Start heet. De Vara zegt wel dat er meer liedjes in de planning staan. Wat er nu is werkt prima. SpringSprong heeft een duidelijk uitlegfilmpje en de app lijkt goed te reageren op je bewegingen, als je even de tijd neemt om de timing door te krijgen. De app ondersteunt ook Game Center, waardoor je topscores met je vrienden kunt vergelijken.

Downloaden: SpringSprong (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2013, 13:22
Categorie Games
Onderwerp kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.