Rijksfinanciën: achtergrond bij Prinsjesdag in iPad-app

Prinsjesdag 2013 wordt keurig begeleid door de iPad-app Rijksfinanciën. Die legt de sierlijke kant van de troonrede en ook de miljoennota uit.

Prinsjesdag in Rijksfinanciën iPad-appMorgen, de derde dinsdag in september, bespreken de media twee onderwerpen. De eerste troonrede van de nieuwe koning Willem-Alexander aan de Leden van de Staten-Generaal enerzijds, de inhoud van de miljoenennota anderzijds. De iPad-app Rijksfinanciën biedt de achtergrond bij Prinsjedag. In de applicatie zie je de rijtoer van de Gouden Koets, bekijk je video’s en foto’s, zie je wie iedereen is en achteraf lees je er de miljoenennota en verschillende stukken.


Rijksfinanciën voor de iPad is gemaakt door de Rijksoverheid en bevat twee segmenten: Verantwoordingsdag voor de derde woensdag in mei en Prinsjesdag voor de derde dinsdag in september. De laatste is natuurlijk relevant en opent een complete sectie met verschillende informatieve pagina’s. Standaard stuit je op de rijtoer van de koets en druk je op de locaties om er meer over te lezen. Je kan er zelfs een animatie bij afspelen waarbij de koets over de route gaat. Druk op drie knoppen onderin en je ziet achtereenvolgens video’s van Prinsjesdag (inclusief Polygoonjournaal uit 1952), foto’s van de formaliteiten vorig jaar en een handige wie-is-wie lijst. Een kwestie van de namen en omschrijving zoeken van de gezichten die je op de beeldbuis voorbij ziet komen.

Rijksfinanciën Prinsjesdag 2013 stukken downloaden

Qua nieuwswaarde wordt de applicatie vooral na de troonrede interessant. Nu vind je in het serieuzere gedeelte van de app al een begrotingskalender, maar die wordt als het goed is morgen aangevuld met cijfers in beeld, de miljoenennota/ belastingplan om door te lezen en extra stukken. Genoeg om jezelf op stuk te bijten.

Downloaden: Rijksfinanciën (gratis, iPad, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.