Candy Crush-opvolger Pet Rescue Saga krijgt 45 nieuwe levels

Pet Rescue Saga heeft 45 nieuwe levels voor iPhone en iPad en daarmee ligt het totaal op 237 levels voor de Candy Crush Saga-opvolger.

Pet Rescue Saga update iPad iPhonePet Rescue Saga kent nog niet het ongekende succes van haar voorganger Candy Crush Saga, maar aan de inzet van ontwikkelaar King.com ligt het in ieder geval niet. Het puzzelspelletje waarin je reeksen gekleurde blokken telt na een nieuwe update maar liefst 237 levels! De update zorgt voor 45 nieuwe levels in drie thema’s uitgevoerd: de Minstreeltorens, het Land der Legenden en het Huisje van caramel. Doet toch weer het snoep zijn intrede in Pet Rescue Saga.

In Pet Rescue Saga tik je blokjes weg om dieren naar beneden te brengen en ze te bevrijden. De blokken erboven zakken naar beneden en maken (hopelijk) weer andere combinaties die je weg kan tikken. Elk level geeft je een doelstelling om een bepaald percentage van alle blokken in een veld op te ruimen. Net als in Candy Crush wordt de moeilijkheidsgraad aardig opgevoerd. Soms lijkt het wel alsof levels zó zijn gemaakt dat het extra verleidelijk is wat power-ups te kopen die een level halen makkelijker kunnen maken. Maar misschien motiveert dat ook wel extra om een level juist te halen zónder in-app aankopen te doen. Als je Googlet, zie je dat level 42 van Pet Rescue Saga dé eerste grote uitdaging is waar spelers massaal in vast zitten.

Pet Rescue Saga dieren helpen iPad

Maar al in het derde level krijg je te maken met houten balken in het veld die bepaalde blokjes vastzetten, of tegenhouden om naar beneden te vallen. Je moet vanaf dat moment ook al opzij denken: blokjes die onder zich geen aansluiting meer kunnen vinden, schuiven opzij naar links. Gaandeweg komen er allerlei trucjes bij. Ballonnen, bommen, sleutels en sloten. Pet Rescue houdt het spelprincipe fris, en de verleiding om in-app aankopen te doen groot.

Het grote verschil met Candy Crush Saga is dat nieuwe kleurencombinaties niet automatisch uit beeld verdwijnen. Je moet ze eerst zelf aantikken om ze uit beeld te halen. Zo moet je over elke zet nadenken. Pet Rescue is daarmee een grotere hersenkraker van haar voorganger. Het ziet er ook een stukje verzorgder uit.

Downloaden: Pet Rescue Saga (gratis, universeel, iOS 4.3+)
Ook genoemd: Candy Crush Saga 9gratis, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 september 2013, 11:46
Categorie Games
Onderwerpen match-3, pet rescue saga

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.