‘Spotify wil mobiele app beschikbaar stellen voor gratis gebruikers’

Muziekdienst Spotify wil het voor gratis gebruikers mogelijk maken de mobiele app te gebruiken. Maar eerst moet Spotify de platenlabels overtuigen hiermee in zee te gaan.

SpotifySpotify wil het voor gratis gebruikers ook mogelijk maken om de mobiele app te gebruiken. Dit schrijft The Verge. De muziekdienst zou in gesprek zijn met platenbazen over het gratis aanbieden van de Spotify-app, terwijl er ook wordt gesproken over het verlagen van royalties die Spotify moet betalen. Dat laatste moet Spotify helpen met het winstgevend maken van de dienst.


De muziekdienst kan niet zomaar de mobiele app beschikbaar stellen voor gebruikers met een gratis account. Er zijn afspraken gemaakt met platenlabels over wanneer hun muziek precies in de app beluisterd mag worden. Spotify moet daarom deze bedrijven eerst overhalen. Door de app voor iedereen beschikbaar te stellen, hoopt Spotify meer mensen te verleiden tot het gebruiken van de dienst. Er zitten alleen ook risico’s aan verbonden: toegang tot de mobiele app zou niet langer een reden zijn om een abonnement op Spotify te nemen, waardoor het aantal betalende gebruikers kan afnemen. De gratis mobiele variant zou alsnog advertenties laten horen tussen de muziek door.

Spotify is volgens de bronnen in gesprek met Warner Music en begint in de komende weken aan onderhandelingen met Sony en Universal. Het blijven nog eventjes geruchten: Spotify heeft nog niks officieel naar buiten gebracht. Het blijft daarnaast ook nog even de vraag of Spotify er in slaagt alle partijen te overtuigen.

Downloaden: Spotify (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
20 februari 2013 om 12:58
Onderwerp
Categorie
Muziek
27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.