Belgische uitzending gemist-app Stievie uitgebracht

Stievie is de Belgische uitzending gemist-app van tien Vlaamse zenders op iPad en iPhone. Je kan ook chatten tijdens programmas's.

Stievie televisiegidsBelgië heeft een volledige uitzending gemist-app gekregen. Met Stievie kan je tot anderhalve dag aan programma’s terugkijken van tien Vlaamse zenders: één, Canvas, Ketnet/OP12, VIER, VIJF, VTM, 2BE, Vitaya, JIM en VTMKZOOM. Ook live televisiekijken is mogelijk vanuit de app, waarbij je met een snelmenu tijdens het kijken zelfs kan zappen naar de andere kanalen. De sociale functies onder dat snelmenu zijn ook behoorlijk. Zo kan je chatten via Facebook of tweeten over een programma.


De omroepen VRT, SBS en VMMA sloegen de handen ineen voor de applicatie die voor onbepaalde tijd de testen is op zowel de iPhone als iPad. Als je er gebruik van wil maken, moet je snel zijn: Stievie is aanvankelijk slechts beschikbaar voor 10.000 testers. Op de website van Stievie kan je je inschrijven voor de testfase.

Stievie is in opzet een televisiegids waarin je per zender behalve omlaag voor de volgende programma’s, ook omhoog kan scrollen om de vorige programma’s terug te zien tot anderhalve dag geleden. Voor programma’s die nog uitgezonden moeten worden, kan je een herinnering zetten. Het pushbericht met de herinnering wordt bij aanvang van de uitzending gestuurd.

De videospeler van Stievie is een handig ding. Behalve met een slider onderin beeld, kan je de voortgang van de video ook bekijken in een balk met thumbnails om delen van de uitzending direct te selecteren. Bij het kijken kan je met een snelmenu links in beeld (op de iPhone onder) direct naar andere scenes van de uitzending gaan, maar ook direct naar andere zenders gaan om live te kijken. Via het snelmenu komen ook de sociale functies van de app naar voren. De AirPlay-functionaliteit om het beeld van de iPhone en iPad door te sturen naar je televisie, maakt Stievie af.

Downloaden: Stievie! (gratis, universeel, iOS 5.0+)

https://www.youtube.com/watch?v=SpTumdQLJZU

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.