Spotify krijgt update: afspeellijsten sorteren en zoeken onder vrienden

De online streaming-muziekdienst Spotify is geüpdatet voor de iPad, iPhone en iPod touch en met name voor de ipad zijn er verbeteringen. Zo kan je nu je vriendenlijst doorzoeken en kan je playlists sorteren naar voorkeur.

SpotifyDe muziekstreamdienst Spotify heeft een aardige update gekregen, die vooral voor iPad-bezitters van de app geldt en minder voor gebruikers van de applicatie op de iPhone of iPod touch. Op de iPad is het met ingang van de update mogelijk om een afspeellijst op een andere volgorde de ordenen. Naast het zoekveld vind je een sorteer-knop waarmee je een playlist indeelt op liedjesnaam, artiestennaam, albumtitel en meer.

Er is meer nieuws omtrent zoekbalken in versie 0.5.5 van Spotify. Zo is er nu überhaupt een zoekfunctie toegevoegd aan de vriendenlijst in de app, waardoor je met het invullen van enkele letters de selectie van vrienden al erg versmalt.

De andere verbeterpunten gelden zowel voor de iPad als iPhone en iPod touch. Gebruikers die Spotify nog niet eerder hebben gebruikt, krijgen een ‘vriendelijker’ introductiescherm te zien in de app waarop ze op kunnen inloggen. Houd er daarbij wel rekening mee dat Spotify alleen werkt op de iPad als je op de desktop een Premium-abonnement voor 9,99 euro per maand hebt afgesloten. Daarnaast zijn de instellingen per categorie gefilterd om ze makkelijker terug te vinden, en laadt de onlangs geïntroduceerde radiofunctie sneller. Daarmee krijg je volgens Spotify aanverwante muziek te horen bij artiesten die jij leuk vindt, en die je vervolgens kan wegstemmen of direct kan toevoegen aan een playlist.

Downloaden: Spotify (gratis, universele app)

Zie je de update nog niet? Hij is nèt uit, dus het kan even duren voordat hij ook voor jou zichtbaar is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2012, 17:06
Categorie Muziek
Onderwerpen afspeellijst, muziek, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.