iOS game-update: Red Bull Urban Futbol, Supermagical, Eternity Warriors 2 en koopjes

Red Bull heeft de nieuwe iPhone-game Urban Futbol uitgebracht over een extreme sport: balkonvoetbal. Wie gaat voor iets bruters, kan de 2-speler online coöp-game Eternity Warriors 2 gratis downloaden.

GU MA Eternity Warriors 2 header iPhoneNormaal, als we na het weekeinde nog steeds verslingerd zijn aan de vorige Game van de Week, refereren we er nog even naar in de opening van de iOS game-update de maandag erop. Dusseh… Mocht je ook wat tijd vinden tussen het spelen van het spannende kaartspelletje Lost Cities door, dan mag je in je handen wrijven vandaag. Eternity Warriors 2 is een gratis online coöperatieve hack & slash (hoppa, even wat jargon hoor!) en Red Bull heeft een nieuw sportthema: balkonvoetbal.

Supermagical: bolletjes schieten met krachten

GU MA Supermagical iPhone iPod touchEen mengelmoes van een simpele bubble shooter met een semi-diepgravende RPG, dat is Supermagical voor de iPhone, iPod touch en iPad. In eerste instantie is het allemaal zo simpel en bekend. Links in beeld stuur je een tovenaar aan die gekleurde bellen kan schieten op de menigte die rechts in het beeld aan komt waggelen in kleurenformaties. Schiet je met een groene bol op de groene menigte, dan verdwijnt die van het veld en kan je verder. Totdat er weer een level is gehaald, en dan laat Supermagical zich van de andere kant zien. Het spel dat zo simpel begint, heeft namelijk nogal wat trucjes. Zo werk je je namelijk op naar zes verschillende tovenaars, die met hun gespecialiseerde krachten extra schade kunnen aanrichten en de marcherende kleurbolletjes een halt toe kunnen roepen. Verder stikt het in het spel van items waar je in kan investeren en betreed je onder andere een draak om naar andere delen van de spelwereld te verkassen. Met 71 levels en verschillende te ontdekken dorpen is Supermagical een aardig pakketje.
Downloaden: Supermagical (€0,79, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=GfC6oNgN7dY

Balkonballen: Urban Futbol

GU MA Urban Futbol Red Bull iPhone gameHet bekendste energiedrankmerk van in ieder geval West-Europa, doet niet zo moeilijk over een iPhone-game meer of minder. Ze doen ook niet zo moeilijk over het sponsoren van extreme sporten en die twee kwamen op de iPhone al een aantal keer samen. Het laatste verzinsel van Red Bull is het Balcony Football (pas op: zware video) en ook daar is nu een game omheen gebouwd. Die tapt uit een bekend vaatje: centraal onderin heb je een bal in beeld en die moet je in de verschillende balkons zien te ‘schoppen’ met een swipe. Met een beetje draai erin natuurlijk hè, dat is het hele eieren eten. Urban Futbol wijkt niet zoveel af van propjes-schiet-games op kantoor, basketbal-spelletjes, pingpongen met bierglazen en al die andere verpakkingen die het concept al heeft gekregen. Maar met de laidback-muziek op de achtergrond, het Red Bull-logo erop geplakt en oh ja, onze favoriete sport eraan gekoppeld, kan Urban Futbol het wel eens heel aardig gaan doen. Er zijn nog wel twee maren: de leaderboards werken momenteel niet en je krijgt alleen de eerste twee balkonscenes gratis.
Downloaden: Urban Futbol (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: Eternity Warriors 2

GU MA Eternity Warriors 2 iPhone ipod touch screenAls wij zeggen Glu Mobile, wat zeg jij dan? Als je ingewijd bent, hopelijk iets in de trant van: free-to-play games die eigenlijk steeds slechter worden en ongenadig moeilijk worden na een tijdje zodat je er maar geld aan uit gaat geven. Want dan zitten we op dezelfde lijn. We hadden aldus niet echt haast het vorige week uitgekomen Eternity Warriors 2 op te pakken, maar wat wil het geval? Een zonnestraal drong zich tussen de kieren op het kantoor en verlichtte de ontwikkelaar weer eens wat werk te verzetten. Onnodig lang verhaal kort: Eternity Warriors 2 is in ieder geval heel leuk om te doen totdat je wel moet betalen om te kunnen overleven. Je slaat de handen ineen met een andere online speler en zo banjer je met zijn tweeën in het rond om skeletten, skeletten met harnassen en andere tegenstanders een kop kleiner te slaan. Hoewel de actie grotendeels bestaat uit één of twee knoppen rammen, voelt het toch alsof je een echt actiespel speelt, en zeker met het online component, heeft Eternity Warriors 2 zijn charme. Je bepaalt zelf maar of je er eeuwig geld aan uit wil blijven geven.
Downloaden: Eternity Warriors 2 (gratis, universele app)

De koopjeshoek

De acties van vandaag:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 27 augustus 2012, 19:13
Categorie Games
Onderwerpen iculture speelt, red bull, voetbal

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.