Spotify krijgt stilletjes Ontdekken-functie in iOS-app

De iPhone- en iPad-app van Spotify is voorzien van de nieuwe Ontdekken-pagina, waarin je artiesten en afspeellijsten krijgt aangeraden.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

spotify-icoonDe sectie Nieuws is niet meer in Spotify voor de iPhone en iPad. Wie nu de streaming muziek-app opent, ziet een totaal nieuwe pagina verschijnen in zijn plaats: Ontdekken. De nieuwe rubriek is erop gericht je op de hoogte te houden van concerten van artiesten die je vaak luistert, maar draagt je ook nummers en artiesten aan die je vast wel leuk vindt omdat je een andere artiest ook luisterde. Dat gebeurt in Nederlandse volzinnen. “Omdat je Bastille hebt geluisterd vind je deze nieuwe release van Tribes vast leuk.”

Onder die aankondiging staat vervolgens groot een afbeelding van de artiest of de albumcover. Zo staat de hele pagina vol met ideeën en aanbevelingen van Spotify naar aanleiding van muziek die je luistert en luisterde. De afspeelmogelijkheden zijn bijzonder slim. Je kan op elke albumcover de play-knop een tijdje ingedrukt houden om een snelle preview van het nummer te horen. Daar wordt het nummer dat je luisterde keurig voor gepauzeerd, en die speelt weer automatisch verder als de preview voorbij is. Met een korte tik, speel je het nummer meteen af. Tik elders op de cover en je ziet waar een aanbeveling uit bestaat. Soms gaat het om een single met remixes, een andere keer om een album.

Spotify nieuwe functie ontdekkenOnder elke aanbeveling staat een balk waarmee je meteen extra acties kan uitvoeren. Bij een enkel nummer kan je kiezen voor de optie om het nummer na je huidige nummer af te spelen. Een album of selectie van meerdere nummers kan je met de balk meteen toevoegen aan een van je afspeellijsten. Overigens kan je ook afspeellijsten van anderen aangeraden krijgen, die je met de grijze balk eronder meteen kan volgen. Concertaankondigingen worden geregeld door Songkick, die al een uitgebreide database van optredens heeft.

De nieuwe functie van Spotify is een leuke manier om nieuwe muziek te ontdekken. Bij de accuratesse van de aanbevelingen kan je vraagtekens zetten, maar die wordt wellicht beter als veel mensen de functie gaan gebruiken. Voorheen was de functie nog voorbehouden aan Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. Je hoeft in ieder geval niks voor Ontdekken te doen. Zowel in de bestaande iPhone- en iPad-app als op de mobiele website wordt de functie automatisch onder gebruikers uitgerold.

Downloaden: Spotify (gratis, Spotify Premium-abonnement vereist, universeel, iOS 5.0+)

De nieuwe functie lijkt nog niet voor iedereen voorhanden. Het lijkt een kwestie van wachten: Ontdekken wordt vanzelf uitgerold zonder dat je de app hoeft te updaten.

Tipgever: Alex, via Twitter

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 13:24
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, spotify, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.