Mixcloud: ‘Follow the dj’-app totaal vernieuwd op iPhone

Mixcloud, de iPhone-app om dj's en hun sets mee te volgen, is voorzien van een totaal nieuwe interface en allerlei nieuwe functies op iOS.

Mixcloud iPhone dj-app“Follow the dj, dj, dj” galmt het nog elke week in foute kroegen. De iPhone-app die dat letterlijk neemt, is volledig op de schop gegaan. In Mixcloud volg je nog altijd net zo makkelijk sets van bekende dj’s als Carl Cox als het mixwerk van je buurjongen, maar dat gaat vanaf vandaag wel in een compleet nieuw ontworpen applicatie. Het is even wennen: zodra je in de app scrollt, verdwijnt elke hint van elke menuknop en lijkt alles erop gericht een nieuwe set te selecteren om af te spelen. Maar ook het menu ging op de schop, net zoals er allerlei vernieuwingen zijn geïntroduceerd.

Er zit een truc in de interface van Mixcloud 2.0 voor de iPhone. Als je naar onderen scrollt in bijvoorbeeld de nieuwsfeed met nieuwe sets van dj’s die je volgt, verdwijnen alle menubalken. Scroll echter even naar boven, en ze komen weer in beeld. Dan springt bijvoorbeeld de nieuwe pull-up player in het oog. Je kan het centrale tabblad in de menubalk omhoog trekken om de player te bereiken. Daar veeg je door de voortgang van de set, bekijk je welke liedjes erin voorkomen en kan je de set delen op sociale netwerken, e-mail en via een gekopieerde link.

Nieuw aan Mixcloud is eveneens de samenstelling van de feed in het eerste tabblad. Als je een nieuwe gebruiker bent, selecteer je genres om te volgen, maar raadpleeg je ook meteen je Facebook-vrienden als je met het sociale netwerk bent ingelogd. In de feed zie je eigen sets van vrienden, maar ook sets die ze liken. Je vrienden spelen ook een belangrijke rol in de Discover-tab: daar worden mixes je nu aangeraden op basis van wat vrienden luisteren.

Mixcloud Carl Cox volgen Mixcloud liedje luisteren nieuwe player

De app verstuurt op dit moment nog geen pushberichten voor je bezigheden van vrienden, maar dat kan best iets zijn voor een volgende update. Mixcloud heeft met ingang van deze update namelijk ook in-app pushberichten geïntroduceerd, en verstuurt ze buiten én binnen de app bij nieuwe sets van artiesten die je volgt, als iemand je volgt en als iemand je werk waardeert. Verder is ook de zoekfunctie van de app nog verbeterd en altijd bereikbaar rechtsboven – net naast de knop om de laatste notificaties terug te lezen.

Niet alles is koek en ei met de update van Mixcloud. Je aanmelden of inloggen via e-mail werkt momenteel niet en de dienst verwacht de fout pas over twee dagen te kunnen verhelpen. Het alternatief is inloggen met Facebook, maar ook dat geeft problemen in de app bij sommige gebruikers. Toch is de update van de dienst welkom. Concurrent Soundcloud biedt sinds een update in maart ook dj-sets op de iPhone. Het verschil is wel dat je in Mixcloud ook nog podcasts en radioshows kan beluisteren.

Downloaden: Mixcloud (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 mei 2013, 11:45
Categorie Muziek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.