Spotify iOS-app introduceert tourdata van artiesten, nieuwe zoekfunctie

Muziek streaming-app Spotify voor iPhone en iPad krijgt een nieuwe zoekfunctie en toont nu al tourdata bij artiesten in het land.

Spotify iPhone app-icoon iPad iOSEen update van Spotify is altijd lastig. De applicatie van de streaming muziek-dienst introduceert de vernieuwingen van de update bijna nooit aan alle gebruikers tegelijk, waardoor de een wel de verbeteringen ziet en de ander niet. De nieuwe versie 0.9.0 van Spotify voor iPhone en iPad biedt vanaf nu tourdata bij artiesten die in het land optreden en bereidt alvast voor op een nieuwe zoekfunctie.

Spotify iPhone app-icoon iPad iOSDe tourdata op artiestenpagina’s zie je onder de populaire nummers en vergelijkbare artiesten, maar boven de albums en biografie. Wie zijn band overal in de wereld wil volgen, heeft echter niks aan de informatie die wordt geleverd door Songkick. Wij ontdekken hem alleen bij artiesten waarvan we weten dat die binnenkort in Nederland speelt, zoals bijvoorbeeld Avicii in de Ziggo Dome. Dat mijn eigen jaarrelevatie St. Lucia optredens heeft in de VS en Canada, laat Spotify koud.

De aanstaande zoekfunctie van Spotify stelt je in staat binnenkort ‘direct’ te zoeken, wat vermoedelijk behelst dat de app tijdens het typen al suggesties geeft. Verder mogen we ons voorbereiden op het doorzoeken van gebruikersprofielen en afspeellijsten. Het gegeven dat Spotify de nieuwe zoekfunctie nu al aankondigt in de update-omschrijving, betekent vermoedelijk dat de functie langzaam uitgerold zal worden over de gebruikers, in plaats van dat hij ‘hard’ wordt geïntroduceerd in de volgende update.

Downloaden: Spotify (gratis, universeel, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 november 2013, 18:50
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, spotify

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.