BitTorrent Sync-app binnenkort geoptimaliseerd voor iPad (update)

BitTorrent Sync voor iOS heeft een update gekregen en is nu geoptimaliseerd voor de iPad. Ook is er een nieuwe API voor ontwikkelaars.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

bittorrent syncDe iOS-app van BitTorrent Sync krijgt binnenkort een update, waardoor ‘ie beter is afgestemd op de iPad. BitTorrent Sync is een crossplatform dienst voor het delen van bestanden tussen apparaten. De dienst bevindt zich nog steeds in beta maar heeft inmiddels al meer dan een miljoen actieve gebruikers per maand, die inmiddels al 30 petabyte aan data tussen apparaten hebben uitgewisseld. Ondanks het ‘slechte’ imago dat BitTorrent wel eens krijgt aangemeten, gaat het hier om normale activiteiten waarbij je bestandsmappen over meerdere apparaten deelt. Dat kan met Dropbox ook, maar die dienst is afhankelijk van een centrale server. BitTorrent Sync werkt zonder servers, waardoor de communicatie minder afhankelijk is van centrale knooppunten.

Update 12 november: de update van de BitTorrent Sync-app is nu beschikbaar via onderstaande link.

Ontwikkelaars kunnen vanaf vandaag gebruik maken van een nieuwe API, die ook geschikt is voor iOS en Android. Ze kunnen daarmee toepassingen bouwen waarbij je data versleuteld tussen twee apparaten kunt uitwisselen, zonder dat er een centrale server nodig is. Gewone gebruikers zullen waarschijnlijk meer onder de indruk zijn van de andere aankondiging die de makers vandaag deden: een vernieuwde iOS-app voor BitTorrent Sync, waardoor de app nu geschikt is voor de iPad. De app heeft bovendien wat kleine tweaks in het uiterlijk gekregen. De app is al aangekondigd, maar is op het moment van schrijven nog niet in de App Store te vinden.

In de app is gezorgd voor verbeterde compatibiliteit met iOS 7. Bovendien is het nu mogelijk om data te versturen en te ontvangen vanuit andere apps. Foto’s en video’s die naar je gesynchroniseerde folders worden gestuurd kunnen nu ook worden toegevoegd aan de filmrol. En de verbindingssnelheid is opgevoerd naar 90 MB per seconde. BitTorrent Sync is nu beschikbaar op Windows, Mac, Linux, Android en iOS. Het idee achter de dienst is om ontwikkelaars een alternatief te bieden voor de manier waarop internet werkt, zodat er geen gecentraliseerde servers nodig zijn. Via een Acceleration Program helpt de organisatie ontwikkelaars met het maken van apps. Wie denkt dat het betalabel tot allerlei problemen leidt: dat valt wel mee. Sinds juli is BitTorrent Sync in beta te gebruiken en daarvoor deden al 20.000 gebruikers mee aan een alfatest.

Downloaden: BitTorrent Sync (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 november 2013, 12:49
Categorie Diensten
Onderwerpen bittorrent, synchroniseren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.