Spotify introduceert radio-functie, in Nederland alleen voor abonnees

Spotify voor de iPhone en iPad introduceert een radiofunctie, waarin je muziek hoort in een genre of naar aanleiding van je favoriete artiest. Spotify Radio is echter alleen geschikt voor Premium-abonnees in Nederland.

spotify updateDe streaming muziek-dienst Spotify is niet langer voorbehouden aan gebruikers die een Premium-abonnement op de dienst hebben afgesloten. Een nieuwe vandaag uitgekomen update maakt Spotify op de mobiele telefoon en de iPad voor het eerst geschikt voor niet-abonnees. De gloednieuwe radiofunctie is echter alleen door iedereen gratis te bedienen in Verenigde Staten. De zojuist uitgekomen app-update laat middels een melding zien dat Spotify Radio in Nederland en België alleen beschikbaar is voor betalende leden.

Spotify Radio niet voor NL gratis gebruikersHet is niet bekend wanneer Spotify Radio beschikbaar zal worden voor niet Premium-abonnees in Nederland en de rest van Europa. Voorlopig lijkt de dienst voorbehouden voor gebruikers aan de andere kant van de zee.

Spotify Radio vind je in het centrale tabblad in de applicatie en heeft dus een prominente rol in de applicatie gekregen. Je kan op twee verschillende manieren een eigen radiostation beluisteren. Dat kan door bovenin het scherm op een van je meest beluisterde artiesten te drukken, of door een radiostation aan te maken met de zoekbalk waarin je een artiestennaam invoert. De applicatie zoekt dan bands en nummers die in de lijn liggen van de gekozen band. De tweede manier is dat je een genre-radiostation opzet. Daarbij kies je uit een genre en zoekt Spotify er hippe, nieuwe nummers erbij.

Spotify nieuwe radiofunctieHet idee achter Spotify Radio is niet nieuw en hebben we eerder al in andere applicaties gezien. Zo biedt Deezer al enige tijd een radiofunctie op basis van een band die je invoert, waarin je eveneens kan aangeven dat je een nummer goed of slecht vindt waaruit de app vervolgens lering trekt. Ook daarin kan je maar een beperkt aantal nummers overslaan, zodat de app niet te diep hoeft te graven naar aanverwante muziek. Behalve Deezer kon de op Spotify-gebaseerde applicatie SpotON Radio ook al hetzelfde. Ook voor die app heb je een Premium-abonnement op de dienst nodig. Het verschil met radio in Spotify is dat je met een grote druk een nummer meteen kan toevoegen aan een playlist. Het grootste onderscheidende van de nieuwe radiofunctie in Spotify zou echter moeten zijn dat het nu geen geld kost – maar dat geldt dus voorlopig niet voor ons.

Andere vernieuwingen in versie 0.5.2 in Spotify voor de iPhone en iPad zijn een verbeterd menu als je een nummer lang ingedrukt houdt. Daarnaast scrollt het overzicht van je Facebook-vrienden soepeler en is de algemene stabiliteit op punten verbeterd.

Downloaden: Spotify (gratis)

Toch meer uit je Spotify halen? Lees ons artikel Apps om meer uit Spotify halen

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2012, 23:04
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, radio, spotify, streaming

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.