Ocarina 2: bijzondere iPhone-fluit compleet vernieuwd

Ocarina 2 is de nieuwste versie van de iPhone-blaasfluit Ocarina. Er is een nieuwe whistle-mode toegevoegd en je kunt achievements verdienen.

ocarina 2Toen de iPhone-app Ocarina in 2008 verscheen, was dat een grote sensatie. Het liet zien hoe vernieuwend de iPhone kon zijn: in plaats van tikken op het scherm moest je in de microfoon van de iPhone blazen om dit de Ocarina-fluit te bespelen. De app schoot meteen naar de nummer 1-positie in de App Store. Vandaag brengt ontwikkelaar Smule eindelijk Ocarina 2 uit, de opvolger. Het goede nieuws is dat Ocarina nog meer functies heeft gekregen en dat de app voortaan gratis te downloaden is.

Smule probeert met Ocarina 2 een nieuwe generatie iOS-gebruikers aan te spreken, een groep mensen die er nog niet bij was toen de originele Ocarina in de App Store verscheen. Er zijn al 6 miljoen mensen die de app gebruiken en er is al 47 miljoen keer geluisterd naar opnames van anderen. Ook in Ocarina 2 moet je in de microfoon van de iPhone of iPod touch blazen en je vingers op één van de vier ‘gaten’ in het scherm drukken. Nieuw is het feit dat je kunt leren liedjes te spelen door de oplichtende lampjes op je scherm aan te drukken. In de app zijn meteen al 50 liedjes beschikbaar, die gaandeweg worden uitgebreid. De app bevat een nieuwe whistle-mode en er zitten allerlei achievements in. Sinds het succes van Ocarina bracht Smule nieuwe apps uit zoals Magic Piano, I Am T-Pain, Songify en Glee Karaoke.

Downloaden: Ocarina 2 (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 juni 2012, 20:28
Categorie Muziek
Onderwerpen muziek, ocarina

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.