Spotify introduceert downloadwinkel en iPod-synchronisatie

Spotify introduceert de mogelijkheid om muziek met je iPod te synchroniseren. Ook kun je voortaan muziek kopen in de nieuwe downloadwinkel.

SpotifyDe populaire streaming-muziekdienst Spotify introduceert vandaag zijn eigen downloadwinkel voor muziek. Bovendien wordt het eenvoudiger om muziek te synchroniseren en is deze functionaliteit voortaan niet meer voorbehouden aan de betalende Premium-gebruikers. Ook wordt het mogelijk om (gekochte) muziek vanuit de Spotify-desktopapplicatie te synchroniseren met de iPod (shuffle, nano en classic).

Het was al mogelijk om sommige nummers en albums via de desktopapplicatie van Spotify aan te schaffen, maar vanaf vandaag breidt het bedrijf deze diensten uit naar de rest van het muziekaanbod. Gebruikers kunnen zogenaamde “bundles” kopen waarmee voor mp3’s betaald kan worden. Hoe groter de bundle, des te meer korting men op nummers krijgt. Spotify maakt het tevens mogelijk om meteen een gehele afspeellijst in één keer aan te schaffen. Zo betaal je voor 10 tracks nog €9,99 (of €1 per track), maar voor 100 tracks betaal je €60 (of €0,60 per track). In de iTunes Store betaal je voor veel nummers €1,29 per track.

Een andere belangrijke introductie is de mogelijkheid om muziek met de iPod te synchroniseren. Dit is volgens het bedrijf de meestgevraagde functie van gebruikers, waar ontwikkelaars meer dan een jaar mee bezig zijn geweest. De Spotify-desktopapplicatie herkent voortaan je iPod en laat je deze synchroniseren. Wie een iPhone, iPod touch of Android-toestel heeft kan dit zelfs via zijn draadloze Wi-Fi-netwerk doen. Premium-gebruikers van de dienst konden al hun muziek al meenemen met de gratis mobiele apps voor iPhone en Android, maar voortaan is dat ook mogelijk voor gebruikers van het gratis Spotify Free. Maar je kunt dan wel alleen reeds gekochte muziek synchroniseren.

Gisteren kreeg de iOS-applicatie van Spotify al een update, waarin naast de nieuwe functionaliteit voornamelijk bugfixes zijn opgenomen. Het is voorlopig overigens alleen mogelijk om statische iTunes-afspeellijsten te synchroniseren, aan ondersteuning voor slimme afspeellijsten wordt gewerkt, aldus Spotify.

Downloaden: Spotify app voor iOS (gratis)

Meer informatie: Spotify

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2011, 11:08
Categorie Muziek
Onderwerpen downloaden, ipod, itunes, muziek, spotify, synchroniseren

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven?

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.