Getest: nieuwe sociale netwerk-applicaties Atzip, BuzzE en Voxer Walkie Talkie voor iPhone

Er zijn drie nieuwe applicaties uitgekomen voor de iPhone en iPod touch waarmee je sociale netwerken kan beheren: BuzzE, AtZip en Voxer. Alledrie proberen ze met een nieuwe insteek Whatsapp van de troon te stoten.

Sociale netwerken drie apps getestWaar zijn er meer van: sociale netwerken op de iPhone en iPod touch of mensen die ze kunnen gebruiken? Het zal erom spannen. Het regent nieuwe applicaties waarmee je contact kan opnemen en onderhouden met digitale vrienden. We behandelen drie nieuwe apps die Whatsapp van de troon willen stoten met elk een eigen originele insteek: Voxer Walkie Talkie, BuzzE en Atzip.

Walkie-talkie op de iPhone: Voxer

Sociale netwerken voor de iPhone VoxerVoxer is een applicatie waarmee je een vriendenlijst opbouwt als in bijvoorbeeld WhatsApp of PingChat. Maar Voxer is niet zomaar het volgende netwerk. Het presenteert zich als de walkie-talkie voor de iPhone. Met een knop onderaan een gesprek kun je ter plekke iets inspreken. Je contact kan het geluidsbestand meteen afspelen en natuurlijk zelf ook een boodschap inspreken. Voxer werkt ontegenzeggelijk snel. Bestanden komen snel aan. Dat komt omdat ze goed gecomprimeerd worden en dat geldt ook voor de opnames en de foto’s. Ze laden beide erg vlug, maar de kwaliteit laat (soms flink) te wensen over. Voxer is minder geschikt voor lange, persoonlijke en intieme conversaties omdat je dan misschien wél echt mooie foto’s wilt uitwisselen. Maar het is ideaal als je stiekem wil communiceren met het andere team in een speurtocht, een sportwedstrijd bezoekt met een groep of in een groep lekker melig wil aanmodderen.
Downloaden: Voxer Walkie Talkie (gratis)

BuzzE: het ijs breken

Sociale netwerken voor de iPhone BuzzEBuzzE is zo’n sociaal netwerk waarvan het een beetje twijfelachtig is waarom er een sociaal netwerk voor zou moeten zijn. Het richt zich behalve de gebruikelijke vrienden die je al in Facebook hebt verzameld, op mensen in je nabije omgeving. ‘Of het nou in een bar of bij een sportwedstrijd is, met BuzzE leg je contact met personen’ kopt de omschrijving in de App Store. BuzzE-gebruikers in de buurt zien je laatste statusupdate waarmee je het ijs probeert te breken. Je kan vanuit de lijst met mensen op een persoon klikken en met diegene chatten. Je kan elkaar ook een spelletje laten spelen. In een ervan moet je de foto’s van degene waarmee je chat uit een stapeltje profielfoto’s vissen en zo snel mogelijk vinden. Je kan je favoriete muziek aandragen om te zien of je daarop een klik met een ander hebt en natuurlijk kun je elkaar liken. Mensen in de omgeving waarmee je contact legt, worden toegevoegd aan je vriendenlijst en kun je later nog eens benaderen voor een afspraak. BuzzE is dus eigenlijk digitaal daten van dichtbij.
Downloaden: BuzzE (gratis)

Atzip begint veelbelovend

Sociale netwerken voor de iPhone AtZipDe eerste pagina die je ziet als je Atzip de eerste keer opent, is een persoonlijke notitie van de ontwikkelaar Jim Safka. ‘Na vijf jaar directeur te zijn van Match.com, besloot ik dat er een betere manier moest zijn om mensen te ontmoeten. Een manier die hout snijdt, een privé-omgeving zonder zoekbare profielen. Iets waarmee je voice-messages uitwisselt in plaats van mailtjes. Het is zoveel natuurlijker en socialer. Laten we het samen geweldig maken…’ Een beetje net als BuzzE is Atzip erop uit om je nieuwe contacten te laten leggen, maar in plaats van een status-update nodig je hier onbekenden uit voor, bijvoorbeeld, een kop koffie. Niet je vrienden maar mensen uit de omgeving kunnen dan besluiten spontaan mee te doen. Het klinkt als een veelbelovend begin van een nieuwe populaire applicatie, maar de reden waarom Atzip nog geen aanhang heeft wordt snel duidelijk. Een recensie in iTunes en persoonlijke ervaring leert dat de app problemen heeft met inloggen. Zonde, want van deze drie apps is de intentie van Atzip de meest duidelijke en bovendien ziet het sociale netwerk er professioneler uit dan de twee andere nieuwelingen. We hebben Safka al gemaild over het euvel.
Downloaden: Atzip (gratis)

Foto: Flickr CC/ Celesteh

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 mei 2011, 13:47
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen chatten, sociale netwerken, whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.