Social Cloud: nieuwe Nederlandse iPhone-app verbindt sociale netwerken

Social Cloud is een nieuwe Nederlandse app waarmee je gegevens van sociale netwerken met anderen kunt delen. De Nederlandse app ondersteunt Twitter, Facebook, Linkedin en 06-nummers van gebruikers.

social cloudSocial Cloud is een nieuwe manier om in contact te komen met mensen in de buurt. De app is gemaakt door een Nederlandse ontwikkelaar en combineert meerdere sociale netwerken: LinkedIn, Facebook en Twitter. Bovendien wordt er een koppeling gelegd met telefoonnummers. Op basis van je locatie kun je vervolgens gegevens uitwisselen met mensen. Visitekaartjes zijn daarom niet meer nodig: je ontmoet iemand, de app ziet welke mensen in de buurt zijn en je hoeft de naam alleen maar aan te tikken om met iemand contact te leggen. Je tikt aan of je de gegevens van Twitter of bijvoorbeeld je 06-nummer met iemand wilt delen.

social-cloud-2De vergelijking met het eveneens Nederlandse CardCloud (voorheen ‘My name is E’) ligt voor de hand, maar toch zijn er verschillen. CardCloud maakt gebruik van visitekaartjes, die worden samengesteld uit gegevens van je Twitter-, Linkedin- of Facebook-profiel. Je kunt daarna de locatie van de ontmoeting vastleggen en eventueel wat notities toevoegen. Bij Social Cloud gaat het meer om toegang geven tot gegevens op sociale netwerken. Met een private cloud kun je de toegang beperken, door de gegevens af te schermen met een pincode. Alleen mensen die binnen een bepaald aantal meters in je nabijheid zijn, kunnen de gegevens inzien. Daardoor is Social Cloud handig op congressen en conferenties, waar je als spreker bijvoorbeeld wel je gegevens beschikbaar wilt stellen aan de aanwezigen, maar niet aan de hele wereld. Handig is dat je meerdere Twitter-accounts aan de app kunt koppelen. Afhankelijk van de persoon die je ontmoet kun je aangeven of je je privé-account of je zakelijke account met iemand wilt delen. Bij Linkedin en Facebook is het niet mogelijk om meerdere accounts te gebruiken.

Downloaden: Social Cloud (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2012, 7:45
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen facebook, linkedin, sociale netwerken, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.