Snapseed fotobewerker krijgt update en is voortaan gratis

De uitgebreide fotobewerker Snapseed voor de iPhone, iPod touch en iPad is geüpdatet en onder Google's bewind voortaan gratis te downloaden.

Snapseed 1.5 iPhone iPod touchDe uitgebreide fotobewerker Snapseed is voortaan gratis te downloaden op de iPhone en iPad. Een update van de applicatie brengt de prijswijziging met zich mee, nadat ontwikkelaar Nik Software eerder dit jaar werd overgenomen door Google. Een van de vernieuwingen is dan ook dat het fotobewerkingsprogramma nu een deelfunctie naar Google+ heeft. Eveneens is het assortiment aan frames vernieuwd en daarmee meteen verbeterd. De fotolijstjes passen nu wat beter bij de serieuze mogelijkheden van de applicatie.

Een andere vernieuwing is Retrolux. Snapseed noemt het een filter, maar feitelijk is het een filterpakket. Als je Retrolux in het menu hebt geselecteerd, kan je verticaal vegen om te kiezen uit helderheid, saturatie, contrast, stijlsterkte, krassen en lichtlekken. Je kan elke waarde veranderen door vegen naar links of rechts, waarbij een veeg naar rechts het effect intensiveert – precies zoals je van de app gewend bent met de huidige waarde zichtbaar onderin beeld.

De frames zijn verdeeld in witte en zwarte randen, met hier een daar een licht witrandje dat de foto net van de zwarte rand onderscheidt. Als laatste is het pictogram van de app conform de laatste Google-trend wit gemaakt. Eerder deze week kreeg ook Gmail al een wit icoontje.

Downloaden: Snapseed (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2012, 16:36
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotobewerking, google, snapseed

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.