ABN Amro Student City Guide: iPhone-app met uitgaansagenda en meer

ABN Amro heeft een nieuwe Student City Guide-app uitgebracht voor de iPhone, met een uitgaansagenda, hotspots en een wie-betaalt-nu fles.

ABN Amro Student City Guide iPhoneABN Amro heeft een vernieuwde Student City Guide voor de iPhone uitgebracht. Net als in de vorige versie, kan je in de applicatie terecht voor een opsomming van kroegen, clubs, daghappen, afhalen, bezorgen en meer. De nieuwe app ziet er een stuk moderner uit dan haar voorganger die we in 2009 al recenseerden, is geoptimaliseerd voor het scherm van de iPhone 5 en voegt twee nieuwe steden toe: Enschede en Eindhoven. Daarmee zijn er nu twaalf steden behandeld in de Student City Guide.

Student City Guide uitgaansagenda en hotspotsGroningen, Leiden, Maastricht, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg, Utrecht, Amsterdam, Delft, Den Haag en nu ook Eindhoven en Enschede zijn vertegenwoordigd in de applicatie die haar naam afsluit met een uitroepteken. Zodra je een stad hebt geselecteerd, stuit je op een verzamelpagina van de eerstkomende evenementen op de uitgaansagenda en de hotspots kroegen, clubs, daghappen en bezorgen. Beide begeleid door een knop naar meer.

De uitgaansagenda is waarschijnlijk de functie waarop je het langst zal terugvallen in de applicatie. De agenda blijft ververst worden en laat aanhoudend feestjes en concerten in de stad zien. De evenementen zijn gesorteerd op datum en worden aangekondigd met een naam, toegangsprijs en tijdstip. Tenminste: als de prijs wordt gecommuniceerd, want dat gebeurt in de praktijk niet vaak. Het verschilt per feestje hoeveel details je ervan ziet: soms vind je alleen een adres, soms ook de line-up van dj’s bijvoorbeeld. Elk agendapunt heeft dezelfde mogelijkheden als de hotspots: je kan de locatie op kaart bekijken, een routebeschrijving er naartoe plannen via Google Maps (in-app geladen) en meteen bellen. Agendapunten en hotspots kunnen gedeeld worden via e-mail en natuurlijk op Facebook en Twitter. Ook kan je recensies achterlaten en lezen bij hotspots en een sterrenwaardering toekennen.

Student City Guide beschrijvingBij het origineel in 2009 tekenden we aan dat lang niet alle hotspots voorzien waren van een beschrijving waarom je ergens als student terecht kan, en dat is niet echt veranderd in de nieuwe variant. Bij het ene restaurant lees je dat er restaurantprijzen zijn, maar dat dat wordt gecompenseerd door sfeer, bij de volgende tent lees je weer niks. Die inconsistentie zet door in elke andere rubriek hotspots, of het nou gaat om de eerste vier rubrieken of vette hap, pizzeria, drankwinkels, supermarkten, avondwinkels, bioscopen, kamerverhuur, verenigingen, geld verdienen, benzinestations, fit worden, medische diensten of copyshops.

Als student vind je natuurlijk snel genoeg je weg in een stad, en diensten als Thuisbezorgd zorgen wat dat betreft voor grote concurrentie. Het is vooral de uitgaansagenda die op langere termijn handig is in Student City Guide, al mist ook daarvoor nog te vaak een omschrijving. Moet de ronddraaifles die de betaler van het volgende rondje bepaalt studenten toch weer over de streep trekken?

Downloaden: Student City Guide! (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 december 2012, 17:30
Categorieën Financiën, Nederlandse apps
Onderwerpen abn amro, reizen, studenten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.