‘Slechts 25 ontwikkelaars halen 50 procent van App Store-omzet binnen’

Vijfitg procent van de App Store-omzet in de Verenigde Staten wordt gemaakt door 25 ontwikkelaars. Dat ontdekte analysebureau Canalys.

App Store hitlijstEr zijn in de App Store ontwikkelaars die buitengewoon succesvol zijn en ontwikkelaars die maar met moeite de eindjes aan elkaar kunnen knopen. Hoe scheef de verhouding is, blijkt uit een onderzoek van analistenbureau Canalys. Zij ontdekten dat slechts 25 ontwikkelaars verantwoordelijk zijn voor 50 procent van de Amerikaanse App Store-omzet. Canalys keek naar een periode van 20 dagen in november en achterhaalde de cijfers op basis van dagelijkse gesprekken met ontwikkelaars.

Er werd zowel naar de iOS App Store als Google Play gekeken. In de periode boekten de 25 ontwikkelaars 60 miljoen dollar omzet met app-verkopen en in-app aankopen, aldus Canalys. Het gaat daarbij bijna uitsluitend om gameontwikkelaars. Slechts één partij (Pandora Radio) maakt geen games.

Volgens TechCrunch staan verder Zynga, Electronic Arts, Disney, Kabam, Rovio, Glu, Gameloft en TeamLava op de lijst van ontwikkelaars die het meeste hebben omgezet in de App Store.

Tijdens de gemeten periode was gemiddeld 145 van de 300 betaalde applicaties in de App Store een game. Bij de gratis apps was 94 van de 300 apps een game. Volgens Canalys is het verstandig voor ontwikkelaars om zich niet te richten op slechts één app. Zo wordt er gewezen naar Zynga, die met 15 apps in de top 300 in de toplijst van het onderzoek staat. Hetzelfde geldt voor Rovio, die meerdere varianten op Angry Birds in de App Store heeft staan. Beide bedrijven kunnen het zich ook veroorloven om meerdere games te maken. Kleine ontwikkelaars die zich maar op één project tegelijkertijd kunnen richten, hebben meer moeite om een reeks apps te maken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 december 2012, 11:52
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, canalys, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.