Touch 3.3: voortaan ook chatten met gebruikers zonder Touch

De gratis chat-app Touch rukt op als WhatsApp-alternatief voor iPod touch. De app kan nu berichten uitwisselen met niet-gebruikers via e-mail.

Touch instant messaging-app iPod touchWhatsApp kan niet op de iPod touch, maar met Touch is er wel een goed alternatief. De opvolger van PingChat rukt op in de klaslokalen, als we lezers en ouders mogen geloven. De gratis instant messaging-app doet nu een aardige poging nog meer gebruikers aan zich te binden. In Touch 3.3 kan je ook gratis berichten en foto’s versturen naar mensen zonder de app. Het gesprek wordt dan synchroon in e-mail en Touch gevoerd – en als de geadresseerde zich aanmeldt, zet het gesprek automatisch over naar de applicatie.


Het is daarbij wel handig dat je je aanmeldt vanuit de e-mail discussie of met een account waarop het mailadres overeenkomt met dat van de correspondentie. Je kan een apart account aanmaken voor Touch, maar ook inloggen via Facebook vanaf iOS 6.0. Je wordt wel om een telefoonnummer gevraagd, maar kan de stap ook overslaan waarna de applicatie zelf een nummer invoert. Een bevestiging van een code die je wordt toegestuurd, is dat ook niet nodig. Dat maakt Touch met uitstek geschikt voor iPod touch-bezitters.

Helaas werkt de mailfunctie in onze test niet naar behoren. Onze ontvanger krijgt de mails simpelweg niet op zijn Gmail-account. Ook kan je geen mailadres toevoegen vanuit het chat-overzicht: hij moet al in je adresboek staan. Touch ververst de lijst niet van zichzelf. Je moet de adressen via de instellingen uit- en aanzetten en zo handmatig de lijst verversen om nieuw ingevoerde e-mailadressen in je adresboek te zien. Ondoordacht.

Touch overzicht chats en evenementen Touch chatten en uitwisselen

Qua opzet is Touch niet veranderd ten opzichte van de eerste keer dat we erover schreven precies een jaar geleden. In het kort: behalve chats met personen zoals in WhatsApp, kan je ook specifieke gebeurtenissen aanmaken in de app die je aanmaakt met een foto en kan delen met geselecteerde vrienden. Zo kan je chats met foto’s bijvoorbeeld direct ophangen aan een feestje.

Intussen is Touch wel in het Nederlands vertaald en dat is helaas desastreus gedaan. Nederlandse vertalingen zijn te lang voor knoppen en zo kan je knoppen niet helemaal lezen, maar ook waar er wel ruimte is, is de vertaling dubieus. Account is rekening geworden, en waar je je adresboek kan inladen voor mailadressen, is de omschrijving juist ‘Sluit adresboek’. Als Touch een veel groter publiek wil bereiken, mag het eerst op gebied van vertaling en e-mail orde op zaken stellen.

Downloaden: Touch (gratis, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

5 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.